vrijdag 31 maart 2017

• Voorbeschouwing fc emmen n fc eindhoven

Voorbeschouwing FC Emmen – FC Eindhoven

Na de thuisoverwinning op sc Telstar (4-2), wacht vrijdagavond in Emmen het treffen met de plaatselijke FC. Zowel FC Emmen als FC Eindhoven azen aan het einde van de rit op de Jupiler Play-Offs. FC Eindhoven staat er met 43 punten op de negende plaats iets beter voor dan FC Emmen. De Drenthenaren bivakkeren met 39 punten op plek elf.

FC Eindhoven trapte vorige week de vierde periode af met een fijne 4-2 overwinning op sc Telstar. Na een vroege achterstand rechtte de Eindhovenaren gauw de rug. Civard Sprockel en Rai Vloet zorgden ervoor dat de ruststand 2-1 was in het voordeel van FC Eindhoven. Na de onderbreking kreeg de thuisploeg een penalty toegewezen door arbiter Oostrum. Het buitenkansje werd subliem benut door aanvoerder Dario van den Buijs; 3-1. Aanvaller Serrarens van sc Telstar bracht de Velsenaren nog terug tot 3-2, maar later was Van den Buijs opnieuw vanaf de strafschop trefzeker; 4-2.

FC Emmen wist haar laatste wedstrijd tegen FC Den Bosch niet winnend af te sluiten. In Den Bosch kwamen de Hunebedbewoners niet verder dan 1-1. Alexander Bannink bracht de gasten met een simpele schuiver op 0-1, maar in de tweede helft liet Niek Vossebelt via een strafschop de eindstand aantekenen.

FC Eindhoven reisde sinds 1996 21 keer af naar Drenthe voor de ontmoeting met FC Emmen en wist slechts driemaal te winnen. De laatste keer was in 2012. Sjors Paridaans werd in het hoge noorden de matchwinner. De laatste drie ontmoetingen in Emmen gingen respectievelijk met 4-2, 3-2 en 1-0 verloren. De heenwedstrijd in Eindhoven eindigde eerder dit seizoen in een 0-1 nederlaag. Tim Siekman werd namens de gastheren in de 66e minuut de matchwinner.

Je kunt morgenavond nog mee naar Emmen. Haal je kaartje en schreeuw de Blauw-Witten naar de overwinning! www.fceuitkaarten.nl/shop

Wedstrijdselectie: Swinkels, Van den Buijs, Sprockel, Gunst, Horsten, Bousbiba, Caenepeel, Vloet, Lieder, Vandeputte, Smit, Deschilder, Alemão, Loof, Van de Velde, Rossen, Swinnen, De Wilde, De Silva, Uiterloo, De Vriendt.

Ricardo Moniz blikt vooruit: