vrijdag 22 september 2017

• Voorbeschouwing fc emmen fc eindhoven

Voorbeschouwing FC Emmen - FC Eindhoven

Vrijdagavond staat de eerste uitwedstrijd van het seizoen op het programma. FC Eindhoven reist dan af naar Emmen voor de wedstrijd tegen de plaatselijke FC. De wedstrijd start om 20:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Christiaan Bax.

De ploeg uit Emmen begon het seizoen goed door in Waalwijk met 0-2 te winnen van RKC. Op slag van rust kwamen de bezoekers uit Drenthe op voorsprong door een benutte strafschop van Cas Peters, Youri Loen verdubbelde in de extra tijd van de tweede helft de voorsprong.

FC Eindhoven wist vorige week de drie punten niet in eigen huis te houden. In het Jan Louwers stadion werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen SC Telstar. De Blauw-Witten kwamen tot twee keer toe op achterstand, maar via debutant Elton Kabangu werd het uiteindelijk 2-2.

Vorig seizoen eindigde de wedstrijd tussen FC Emmen en FC Eindhoven in een 2-0 overwinning voor de thuisploeg. Doelpuntenmakers destijds waren Alexander Bannink en Género Zeefuik. Gedurende de zomer onderging de selectie van trainer Dick Lukkien een grote transformatie. Zo werd er afscheid genomen van 20 spelers en verwelkomde de Drentse ploeg 16 nieuwelingen.

De laatste keer dat FC Eindhoven in Emmen won was in 2012. FC Eindhoven won destijds met 0-1. Het doelpunt kwam via Sjors Paridaans. Een mooie uitdaging voor de mannen van Van Leeuwen om eindelijk weer voor elkaar te krijgen!

De hoofdtrainer blikt vooruit op de wedstrijd: