Tot volgend seizoen!Geen wedstrijden meer gepland

  • Home
  • Nieuws
  • Voorbeschouwing fc eindhoven n sparta rotterdam

Voorbeschouwing FC Eindhoven – Sparta Rotterdam

FC Eindhoven staat aanstaande vrijdag in eigen huis tegenover Sparta Rotterdam, dat op de tweede plek staat in de Keuken Kampioen Divisie. Om 20.00 uur zal er worden afgetrapt in Eindhoven onder leiding van Joey Kooij.

Beide ploegen speelden al 22 keer eerder tegen elkaar. De statistieken zijn echter niet in het voordeel van de Eindhovenaren. De Rotterdammers wisten in totaal al liefst veertien keer te winnen terwijl FC Eindhoven over alle onderlinge wedstrijden nog maar zestien punten behaalde. Eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd in een 2-0 overwinning voor Henk Fraser en zijn team. De laatste keer dat Sparta Rotterdam op bezoek kwam in het Jan Louwers Stadion, stapte er geen winnaar van het veld en werden de punten verdeeld onder beide ploegen. Na 90 minuten stond er een 1-1 stand op het scorebord.

De Blauw-Witten hebben in de afgelopen vier thuiswedstrijden wel zeven punten weten te behalen.
De wedstijden tegen NEC en FC Den Bosch werden winnend afgesloten. Tegen Jong Ajax werd er gelijk gespeeld met 1-1. De lichtstadderby werd echter verloren met 1-2. Sparta Rotterdam behaalde zes punten in haar laatste vier uitwedstrijden door één keer te winnen en drie keer gelijk te spelen.

Branco Van den Boomen keert terug in de selectie van de Eindhovenaren. Tegen Almere City FC moest de middenvelder door een schorsing toekijken vanaf de tribune. Ook verdediger Augustine Loof keert terug in de selectie nadat hij vorige week geblesseerd raakte. Marcelo Lopes zal voor de tweede week op rij ontbreken in de ploeg van David Nascimento. Net als Van den Boomen zat de buitenspeler vorige week langs de kant, maar liep hij deze week een blessure op tijdens de training. Ondanks zijn afwezigheid is FC Eindhoven klaar voor eerherstel en zal alles opzij worden gezet om drie punten binnen te slepen.

Tickets voor de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam zijn verkrijgbaar via fc-eindhoven.nl/tickets.

Wedstrijdselectie FC Eindhoven: Swinkels, Klooster, Seedorf, Van der Heyden, Essikal, Daniels, Kabangu, Van den Boomen, Bourard, Smit, Cicilia, Loof, Sam, Raaijmakers, De Rooij, J. Vermeulen, Van Otterdijk, Idzes, Bergsen, Achenteh.