vrijdag 25 augustus 2017

• Voorbeschouwing fc eindhoven n sc telstar

Voorbeschouwing FC Eindhoven – sc Telstar

FC Eindhoven treedt na twee uitwedstrijden weer aan in het eigen Jan Louwers Stadion. De Blauw-Witten ontvangen middenmoter sc Telstar. De Noord-Hollanders bezetten met 32 punten de veertiende plaats in de Jupiler League. Het duel tegen sc Telstar is tevens de start van de vierde en laatste periode. Ingmar Oostrom is vrijdagavond de scheidsrechter.

Voordat tegenstander sc Telstar wordt geanalyseerd, blikken we kort terug op het laatst gespeelde duel van FC Eindhoven. In Amsterdam pakten de Blauw-Witten één punt door op De Toekomst met 1-1 gelijk te spelen tegen Jong Ajax. FC Eindhoven kwam vlak voor de rust op achterstand door een doelpunt van spits Kaj Sierhuis, maar tien minuten na de thee schoot invaller Rafael Uiterloo de bal tegen de touwen. Zowel Jong Ajax als FC Eindhoven hadden mogelijkheden op meer, maar de stand bleef steken op 1-1. FC Eindhoven nam zodoende een punt mee naar Lampegat en kon het carnavalsweekend ingaan.

FC Eindhoven – sc Telstar en vice versa stond 41 keer op het programma in de Jupiler League. Het traditionele treffen tussen beide elftallen mondde negentien keer uit in een overwinning voor de Blauw-Witten. Slechts zeven keer eindigde het onbeslist. De laatste vijf onderlinge ontmoetingen met de Witte Leeuwen werden allemaal gewonnen. Op 24 oktober 2014 boekte FC Eindhoven de grootste zege op de Noord-Hollanders. In het wel bekende Velsen-Zuid werd het 0-5. Beide ploegen kruisten eerder dit seizoen al de degens. FC Eindhoven won in Velsen eenvoudig met 1-4. Mart Lieder en Alemão vonden beiden tweemaal het net.

Wil jij jouw weekend bij FC Eindhoven aftrappen? Bestel dan nu je tickets op www.FC-Eindhoven.nl/tickets

De wedstrijdselectie: Swinkels, Van den Buijs, Sprockel, Gunst, Horsten, Caenepeel, Vloet, Lieder, Vandeputte, Smit, Deschilder, Alemão, Loof, Rowell, Van de Velde, Rossen, Swinnen, De Wilde, De Silva, Uiterloo.

Ricardo Moniz blikt vooruit op het duel met Telstar: