zaterdag 20 juli 2019
16:00 uur

  • Home
  • Nieuws
  • Voorbeschouwing fc eindhoven n roda jc kerkrade

Voorbeschouwing FC Eindhoven – Roda JC Kerkrade

De wedstrijd tegen Roda JC Kerkrade is alweer de zeventiende thuiswedstrijd voor FC Eindhoven dit seizoen. In het eigen Jan Louwers Stadion zal de ploeg van David Nascimento de goede vorm van afgelopen weken vast proberen te houden.

 

FC Eindhoven heeft een druk programma achter de rug. De wedstrijden tegen Telstar (1-1), TOP Oss (2-1) en MVV Maastricht (1-1) werden in een tijdsbestek van acht dagen tijd afgewerkt. De Eindhovenaren hebben, naar eigen zeggen, een ‘goede flow’ te pakken, wat zorgt voor een extra boost binnen de selectie. In het duel met Roda JC Kerkrade zullen de Blauw-Witten opnieuw alles moeten geven, willen zij de ongeslagen reeks van afgelopen weken voortzetten.

 
Roda JC Kerkrade staat op dit moment op een tiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie met 48 punten uit 33 gespeelde wedstrijden. De ‘Koempels’ hebben een mindere periode achter de rug. Nadat hoofdcoach Robert Molenaar op non-actief werd gezet bij de club, hielpen de resultaten ook niet mee om Roda JC Kerkrade weer op het juiste spoor te zetten. Met de doorgeschoven Eric van der Luer aan het roer zullen de Limburgers tegen de Blauw-Witten de draad weer proberen op te pakken. 
FC Eindhoven zal dit echter niet zomaar toelaten, aangezien de club alles op alles zet om de Keuken Kampioen Play-Offs te bereiken. FC Eindhoven bewaakt momenteel de vierde plek op de ranglijst van de vierde periode.

 
Rigino Cicilia, nieuwkomer in de selectie van David Nascimento, heeft een verleden bij de club uit Kerkrade. In 2008 maakte hij de overstap naar de jeugd van de club. Zes jaar later (2014) nam hij deel uit van de eerste selectie. René Trost was destijds de trainer maar zag de jonge spits een seizoen later op huurbasis vertrekken naar RKC Waalwijk.
Na Ruud Swinkels zal ook Menno Bergsen wegens een blessure geen deel uitmaken van de wedstrijdselectie voor het duel tegen Roda JC Kerkrade. TJ Odunze, keeper van O19, staat wel op het wedstrijdformulier.

 
Eerder dit seizoen bleef het affiche onbeslist. In het Parkstad Limburg Stadion wisten beide ploegen na negentig minuten voetballen niet te scoren. Zal er dit keer wel een winnend team van het veld stappen?


Kaart voor dit duel zijn online te verkrijgen via: www.fc-eindhoven.nl/tickets.


Wedstrijdselectie FC Eindhoven: Seedorf, Van der Heyden, Essikal, Daniëls, Kabangu, Van den Boomen, Bourard, Smit, Cicilia, Loof, Lopes, Sam, De Rooij, Van Otterdijk, Idzes, Odunze, Achenteh