vrijdag 31 maart 2017

• Voorbeschouwing fc eindhoven n rkc waalwijk

Voorbeschouwing FC Eindhoven – RKC Waalwijk

FC Eindhoven wacht enkele drukke weken. Maar liefst drie vrijdagavonden op rij mogen de Blauw-Witten aantreden in het eigen Jan Louwers Stadion. Morgenavond is RKC Waalwijk daarvan de eerste tegenstander. Na de domper van afgelopen week in Volendam (3-1 verlies) kan FC Eindhoven bij winst tegen RKC meteen weer een concurrent op de ranglijst passeren.

Het is dringen in het linkerrijtje van de Jupiler League. De plekken zeven tot en met tien worden bezet door vier ploegen met evenveel punten. FC Eindhoven valt hier met een elfde plaats net buiten, maar volgt op slechts één punt. Met RKC Waalwijk komt de nummer 10 op bezoek in Eindhoven en kan dus direct een plek worden gewonnen op de ranglijst.

Aan het begin van het seizoen, op 18 augustus, resulteerde de ontmoeting met RKC in een 1-2 uitoverwinning voor de Blauw-Witten. Mart Lieder en Kyle de Silva zorgden in het Mandemakers Stadion voor de doelpunten en daarmee de eerste overwinning van het seizoen. Met twee gelijke spelen, twee overwinningen en twee verliespartijen uit de laatste zes wedstrijden presteert de ploeg van Peter van den Berg erg wisselvallig. Met Johan Voskamp en Pieter Langedijk hebben de Waalwijkers wel twee gevaarlijke wapens in huis. Beide aanvallers waren dit seizoen al goed voor tien doelpunten.

De wedstrijd in het Jan Louwers Stadion begint morgen om 20.00 uur. Tickets zijn hier te verkrijgen. En wil jij nou drie vrijdagen op rij onze Blauw-Witten steunen? Scoor dan jouw passe-partout voor slechts €29,99 via FC-Eindhoven.nl/3oprij

De wedstrijdselectie: Swinkels, Van den Buijs, Sprockel, Gunst, Horsten, Bousbiba, Caenepeel, Vloet, Lieder, Vandeputte, Smit, Deschilder, Loof, Van de Velde, Rossen, Swinnen, De Wilde, De Silva, Uiterloo, De Vriendt.