vrijdag 24 augustus 2018

• Voorbeschouwing fc eindhoven n nec nijmegen

Voorbeschouwing FC Eindhoven NEC Nijmegen

Morgen speelt FC Eindhoven in de 32e speelronde een thuiswedstrijd tegen NEC Nijmegen. De wedstrijd tegen de  koploper van de Jupiler League zal om 20.00 uur van start gaan. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Siemen Mulder.

Vorige week vrijdag speelde FC Eindhoven in het uiterste zuiden tegen MVV Maastricht. De Blauw-Witten speelden geen slechte wedstrijd, maar toch bleven de punten in Maastricht. Onze tegenstander, NEC Nijmegen, speelde afgelopen vrijdag in het eigen Goffertstadion met 1-1 gelijk tegen provinciegenoot De Graafschap. Na vier minuten voetballen stond de einduitslag al op het scorebord na doelpunten van Anass Achabar (NEC) en Youssuf El Jebli (De Graafschap).

De wedstrijd tegen NEC is de 32e keer dat de ploegen elkaar treffen in competitieverband. Vier keer werd de wedstrijd tegen elkaar in de eredivisie afgewerkt. De andere zevenentwintig edities werden op het tweede niveau van de Nederlandse voetbalpiramide gespeeld. Het onderlinge resultaat is echter wel in het voordeel van de Nijmegenaren. Negentien keer wist NEC te winnen van FC Eindhoven, negen keer won FC Eindhoven en vijf keer eindigde de wedstrijd onbeslist.

FC Eindhoven wist de laatste ontmoeting tussen beide ploegen in het Jan Louwers Stadion overtuigend te winnen. In het seizoen 2014/2015 kwam NEC op 16 januari naar Eindhoven. Op dat moment waren de Nijmegenaren al soeverein koploper in de Jupiler League. In Eindhoven wisten de Blauw-Witten de koploper toentertijd met 3-0 te verslaan. Namens FC Eindhoven waren respectievelijk Joey Sleegers, Jens van Son en onze huidige captain Branco van den Boomen verantwoordelijk voor de doelpunten.

Eerder dit seizoen bleven de punten in Nijmegen. In de Goffert werd het 2-1 in het voordeel van de thuisploeg. De Blauw-Witten speelden een goede wedstrijd en hadden zeker recht op meer. Na iets meer dan een kwartier kwam NEC op een 1-0 voorsprong, Sven Braken was verantwoordelijk voor de treffer. In de 80e minuut maakte FC Eindhoven de dik verdiende gelijkmaker. Kyle De Silva kopte na een vrije trap van Branco van den Boomen de bal tegen de touwen. Een paar minuten later zou NEC via Sven Braken de eindstand op 2-1 bepalen.

Steun de Blauw-Witten in de belangrijke wedstrijd tegen de koploper van de Jupiler League! Tickets zijn te bestellen via: fc-eindhoven.nl/tickets

Selectie FC Eindhoven: Klooster, Kortstam, Matthys, Horsten, Kabangu, Van Vaerenbergh, Odunze, Thomas, Loof, Van den Boomen, Van de Velde, Van Landschoot, Swinnen, De Wilde, De Silva, El Hasnaoui, Vermeulen, Hooyberghs, Achenteh.

De voorbeschouwing met David Nascimento: