vrijdag 14 december 2018

• Voorbeschouwing fc eindhoven n mvv maastricht

Voorbeschouwing FC Eindhoven MVV Maastricht

Aankomende vrijdag 17 november speelt FC Eindhoven een thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht. In het Jan Louwers Stadion wordt er om 20:00 uur afgetrapt. Scheidsrechter van de wedstrijd is de heer Mulder.

Afgelopen week was er een interlandonderbreking, waardoor er ook de Jupiler League een weekend zonder competitievoetbal was. De week hiervoor won FC Eindhoven op bezoek bij Jong FC Utrecht met 1¬-2. Na een klein halfuur spelen kwamen de beloften uit Utrecht op voorsprong. Jeredy Hilterman verschalkte Ruud Swinkels met een schot van afstand. Na rust was het Mart Lieder die een prima voorzet van Maxime Gunst binnentikte en zo de 1-1 op het bord zette. Ruim een kwartier voor tijd was het opnieuw Mart Lieder die scoorde en FC Eindhoven daarmee de overwinning bezorgde.

MVV Maastricht speelde voor de week rust in eigen huis met 0-0 gelijk tegen RKC Waalwijk. De wedstrijd van aanstaande vrijdag is er voor FC Eindhoven eentje met een directe concurrent voor de ranglijst. MVV heeft met zestien punten slechts één puntje meer dan de Blauw-Witten, en staat daardoor een positie boven FC Eindhoven in de Jupiler League.

Vorig seizoen deelde FC Eindhoven en MVV Maastricht de punten door met 1-1 gelijk te spelen. Kyle De Silva was trefzeker namens de Eindhovenaren. Tibo van de Velde maakte in deze wedstrijd zijn debuut namens FC Eindhoven. Voorafgaand aan de wedstrijd van vrijdag zal Mart Lieder een Bronzen Stier in ontvangst nemen. Hij werd met zeven doelpunten topscorer van de eerste periode van de Jupiler League. Kaarten voor de wedstrijd zijn verkrijgbaar via de online ticketshop en vrijdag bij de kassa vanaf 18.30 uur.

Kyle De Silva en Tarik Kada ontbreken vrijdagavond vanwege blessures, jeugdspelers Sep Drabbels (middenvelder) en Valentino Vermeulen (verdediger) debuteren daarom in de wedstrijdselectie.

De volledige selectie van FC Eindhoven: Swinkels, Kortstam, Matthys, Gunst, Kabangu, Lieder, Van Vaerenbergh, Waterberg, Thomas, Loof, Van den Boomen, Van de Velde, Drabbels, Van Landschoot, Swinnen, De Wilde, V. Vermeulen, Hooyberghs.