vrijdag 26 oktober 2018

• Voorbeschouwing fc eindhoven n jong fc utrecht

Voorbeschouwing FC Eindhoven Jong FC Utrecht

Na de nederlaag tegen Jong Ajax afgelopen maandag hoopt de ploeg van David Nascimento vrijdag een zege te boeken. De tegenstander is de hekkensluiter, Jong FC Utrecht. De scheidsrechter van dienst Freek van Herk fluit om 20.00 uur voor de aftrap in het Jan Louwers Stadion.

Maandagavond ging FC Eindhoven onderuit op Sportpark De Toekomst in Amsterdam. Elton Kabangu was de meest gevaarlijke man aan Eindhovense kant, maar scoorde niet. Dennis Johnsen en Noussair Mazraoui scoorden wel en zorgden voor een 2-0 ruststand in het voordeel van Jong Ajax. In de tweede helft zorgde Dani de Wit met twee doelpunten voor de 4-0 eindstand.

Tegenstander Jong FC Utrecht draagt al sinds speelronde 15 de rode lantaarn van de Jupiler League. De ploeg van trainer Robin Pronk heeft na 29 wedstrijden 17 punten behaald. Maandag ontvingen de Domstedelingen koploper NEC, in Stadion Galgenwaard werd het 0-2. Voor rust zorgde Ferdy Kadioglu met een lobje voor de 0-1. Feyenoord-huurling Calvin Verdonk zorgde in de tweede helft voor de eindstand.

De thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht werd vorig jaar voor het eerst gespeeld in Eindhoven. De Blauw-Witten wonnen met 2-1. Rai Vloet schoot FC Eindhoven naar een voorsprong waarna Mitchell van Rooijen enkele minuten later voor de gelijkmaker zorgde. Invaller Tibo Van de Velde werd matchwinner door een kwartier voor tijd de 2-1 binnen te koppen. Eerder dit seizoen won FC Eindhoven op de Westmaat in Spakenburg ook met 1-2. Jeredy Hilterman schoot van afstand raak, maar door twee doelpunten van Mart Lieder gingen de drie punten toch mee naar Eindhoven.

De Blauw-Witten kunnen alle steun gebruiken voor een overwinning! Bestel je tickets via FC-Eindhoven.nl/tickets.

Bij FC Eindhoven keren Rodney Klooster, Abdelmalek El Hasnaoui en Mart Lieder terug in de wedstrijdselectie. De voltallige Eindhovense selectie: Klooster, Kortstam, Matthys, Kada, Kabangu, Lieder, Waterberg, Thomas, Loof, Van den Boomen, Van de Velde, Van Landschoot, Swinnen, De Wilde, De Silva, El Hasnaoui, J. Vermeulen, Hooyberghs, Achenteh.

De voorbeschouwing: