vrijdag 19 oktober 2018

• Voorbeschouwing fc eindhoven n jong ajax

Voorbeschouwing FC Eindhoven Jong Ajax

Aankomende vrijdag speelt FC Eindhoven een thuiswedstrijd tegen de beloften van Ajax. De wedstrijd in het Jan Louwers Stadion zal om 20:00 uur worden afgetrapt en staat onder leiding van de heer Oostrom.

Afgelopen dinsdag speelde FC Eindhoven in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi tegen FC Twente. Op bezoek in Enschede was de nummer 12 van de Eredivisie een maatje te groot voor de Blauw-Witten. Uiteindelijk werd met 3-0 verloren, mede door twee doelpunten van oud FC Eindhoven speler Tom Boere. Vrijdag staat de derde wedstrijd in een week tijd op het programma, tegen Jong Ajax.

In de Jupiler League werd vorig weekend gelijk gespeeld tegen Fortuna Sittard. In Limburg wisten de Eindhovenaren tot tweemaal toe een achterstand goed te maken via doelpunten van Mart Lieder en Fries Deschilder. Jong Ajax verloor in de vorige speelronde op bezoek bij Go Ahead Eagles met 4-1. Voor de Amsterdammers betekende dit pas het eerste verlies van dit seizoen. Nadat Jong Ajax via Dennis Johnson op voorsprong was gekomen, liep de thuisploeg nog voor rust uit naar 3-1. In de tweede helft besliste Leon de Kogel de eindstand op 4-1.

De wedstrijd tegen Jong Ajax staat vrijdag voor het vijfde seizoen op het programma in het Jan Louwers Stadion. In de vier eerdere edities won FC Eindhoven drie keer met 2-1, eenmaal namen de bezoekers de punten mee naar huis via een 1-2 overwinning. In het  seizoen 2013/14 stond huidig FC Eindhoven-aanvoerder Branco van den Boomen op De Toekomst namens Jong Ajax aan de aftrap. Op bezoek in Amsterdam won FC Eindhoven toen met 1-2. Vrijdagavond zou Jong Ajax periodekampioen kunnen worden. Net als NEC en Fortuna Sittard hebben de Amsterdammers na acht wedstrijden 17 punten.

Kaarten voor de wedstrijd zijn verkrijgbaar via de online ticketshop en bij de kassa vanaf 18.30 uur. De wedstrijd staat in het teken van de Kanjerketting. Lees hier alles.

De selectie van Wilfred van Leeuwen: Swinkels, Kortstam, Matthys, Gunst, Horsten, Kada, Kabangu, Lieder, Van Vaerenbergh, Waterberg, Thomas, Loof, Van den Boomen, Van de Velde, Van Landschoot, Swinnen, De Wilde, De Silva, Kuiper, Vermeulen, Hooyberghs.