Tot volgend seizoen!

Geen wedstrijden meer gepland

• Voorbeschouwing fc eindhoven n fc emmen

Voorbeschouwing FC Eindhoven FC Emmen

Morgen wordt de competitie hervat, FC Eindhoven ontvangt FC Emmen in eigen huis. Om 20.00 uur wordt het eerste competitieduel van 2018 afgetrapt in het Jan Louwers Stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd om 19.09 uur wordt het nieuwe supporterscafé geopend. Vanaf 17.00 uur is het café open voor een eerste kijkje en drankje.

Voor de winterstop ging FC Eindhoven flink de mist in in Almere. De ploeg van Wilfred van Leeuwen verloor met maar liefst 5-1 van Almere City FC. Na een korte winterstop, een trainingskamp in Sint-Michielsgestel en een oefenwedstrijd tegen FC Den Bosch (2-3) begint vrijdagavond competitie weer.

FC Emmen speelde haar laatste wedstrijd gelijk tegen FC Den Bosch. De Emmenaren kwamen tweemaal op een achterstand dankzij doelpunten van Muhammed Mert en Niek Vossebelt. Met dank aan Cas Peters hield de ploeg van Dick Lukkien een punt over. De spits scoorde zijn 10e en 11e doelpunt van het seizoen en staat daarmee in de top vijf van topscorers in de Jupiler League dit seizoen. Mart Lieder is nog steeds de leider in dat klassement.

De thuiswedstrijd tegen FC Emmen is 32 keer eerder gespeeld. FC Eindhoven wist twaalf keer te winnen, speelde twaalf keer gelijk en verloor acht maal. Vorig seizoen verloren de Blauw-Witten met 0-1 door een doelpunt van Tim Siekman. Bij FC Eindhoven is Sebastiaan de Wilde geblesseerd afgehaakt voor het thuisduel, maar zijn Rodney Klooster en Abdelmalek El Hasnaoui speelgerechtigd voor het team van Wilfred van Leeuwen. Tickets zijn verkrijgbaar via FC-Eindhoven.nl/tickets.

De selectie van FC Eindhoven: Swinkels, Klooster, Kortstam, Matthys, Gunst, Kabangu, Lieder, Van Vaerenbergh, Waterberg, Thomas, Loof, Van den Boomen, Van de Velde, Drabbels, Van Landschoot, Swinnen, El Hasnaoui, Kuiper, V. Vermeulen, Hooyberghs.

Trainer Van Leeuwen blikt vooruit: