vrijdag 25 augustus 2017

• Voorbeschouwing fc eindhoven n fc den bosch

Voorbeschouwing FC Eindhoven – FC Den Bosch

Na de interlandonderbreking hervat FC Eindhoven vrijdagavond de competitie met een thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch. In de strijd om de play-offplekken is het cruciaal voor de ploeg van Ricardo Moniz om de punten in eigen huis te houden.

Door drie opeenvolgende nederlagen tegen respectievelijk FC Emmen, Jong PSV en Jong FC Utrecht, zijn de Blauw-Witten inmiddels afgezakt naar de elfde plek. Met nog zeven wedstrijden is het gat met de momenteel laatste play-offplek, nummer tien FC Emmen, drie punten. In het Brabantse onderonsje tegen FC Den Bosch, nummer twaalf van de ranglijst, is daarom een overwinning genoodzaakt.

Al twee keer eerder stond dit seizoen een confrontatie met de bezoekers uit ’s Hertogenbosch op het programma. Zowel in het bekertoernooi als in de competitie vertrok FC Eindhoven met winst uit stadion De Vliert. Eerste van de twee ontmoetingen vond plaats in september. In de KNVB-beker werd na een 2-3 overwinning de tweede ronde bereikt. Matchwinner die avond was Rai Vloet, die met de beslissende treffer vlak voor tijd de ploeg van nota bene vader Wiljan Vloet, trainer van de Bosschenaren, uit wist te schakelen. En ook in november, ditmaal voor de competitie, gingen de punten mee naar Eindhoven. Door een doelpunt van Fries Deschilder vóór en Alemão ná rust werd met 0-2 gewonnen.

Vorig seizoen eindigde de ontmoeting in het Jan Louwers Stadion in een doelpuntloos gelijkspel. De laatste thuisnederlaag voor FC Eindhoven tegen Den Bosch dateert al van 2009, toen echter wel een pijnlijke 1-7 nederlaag werd geleden.

De wedstrijd in het Jan Louwers Stadion begint morgen zoals gebruikelijk om 20.00 uur. Voor het Brabantse onderonsje zijn nog kaarten beschikbaar. Deze zijn gemakkelijk te verkrijgen via FC-Eindhoven.nl/tickets.

Wedstrijdselectie: Swinkels, Durwael, Van den Buijs, Sprockel, Gunst, Horsten, Caenepeel, Vloet, Lieder, Vandeputte, Smit, Deschilder, Alemão, Loof, Rowell, Van de Velde, Rossen, Swinnen, De Silva, Leonardo, Uiterloo, De Vriendt.