vrijdag 22 februari 2019

• Voorbeschouwing fc eindhoven n fc den bosch

Voorbeschouwing FC Eindhoven – FC Den Bosch

FC Eindhoven steeg na een derde overwinning op rij afgelopen weekend naar de elfde plaats van de Keuken Kampioen Divisie. Vrijdagavond treft het in het Jan Louwers Stadion koploper FC Den Bosch. Aftrap is om 20.00 uur.

De Blauw-Witten wonnen na Jong AZ en NEC Nijmegen ook van FC Volendam. De overwinning werd behaald in de tweede helft, toen de ploeg van Nascimento driemaal scoorde: 1-3. Kabangu, Lopes en Bourard waren de doelpuntenmakers. Opponent FC Den Bosch won met 3-0 van rivaal FC Oss. Nieuwkomer Vincent Vermeij, overgekomen van Heracles Almelo, nam met twee assists direct de hoofdrol op zich.

De Bosschenaren zijn al vijftien wedstrijden ongeslagen in de competitie, maar hebben het vaak lastig in Eindhoven. Van de laatste tien wedstrijden wist FC Den Bosch slechts twee keer te winnen. Eerder dit seizoen verloor FC Eindhoven met 3-1 in ‘De Vliert’, maar was het bepaald niet kansloos. Kan FC Eindhoven een gooi doen naar de vierde overwinning op een rij?

Donderdagmiddag werd het veld sneeuwvrij gemaakt en moesten de lichtmasten hun werk doen bij de afsluitende training. Tickets voor het duel zijn verkrijgbaar via FC-Eindhoven.nl/tickets of bij de kassa vrijdag vanaf 18.30 uur.

De wedstrijdselectie: Swinkels, Klooster, Seedorf, Van der Heyden, Essikal, Daniels, Kabangu, Carlone, Van den Boomen, Bourard, Smit, Loof, Lopes, Sam, Raaijmakers, J. Vermeulen, Idzes, Bergsen, Achenteh.