vrijdag 19 oktober 2018

• Voorbeschouwing fc eindhoven n almere city fc

Voorbeschouwing FC Eindhoven Almere City FC

FC Eindhoven kan het seizoen op een mooie manier afsluiten. De laatste twee wedstrijden werden allebei gewonnen en de ploeg van David Nascimento hoopt ook de laatste thuiswedstrijd met een overwinning af te kunnen sluiten. Tegenstander Almere City FC hoopt in Eindhoven de plek in de Jupiler Play-Offs te behouden. De wedstrijd staat morgen onder leiding van Richard Martens. De aftrap zal om 20.00 uur plaatsvinden in het Jan Louwers Stadion.

Vorige week vrijdag 13 april wist FC Eindhoven in de Adelaarshorst met 1-3 te winnen van Go Ahead Eagles. De Eagles kwamen vlak voor rust met 1-0 voor. De defensie van de Blauw-Witten stond even niet op te letten en zag de thuisploeg de voorsprong pakken. Na rust zou FC Eindhoven het goede spel van de eerste helft wel omzetten in doelpunten. Al snel in de tweede helft kwamen de Blauw-Witten op een 1-3 voorsprong. Jellert Van Landschoot was verantwoordelijk voor de 1-1. Mart Lieder wist even later ook nog twee keer het net te vinden. Beide ploegen waren daarna nauwelijks nog gevaarlijk, na een mooie 1-3 overwinning gingen de punten mee naar Eindhoven.

Almere City FC speelde op vrijdag 13 april in het eigen Yanmar Stadion tegen Jong PSV. Beide ploegen wisten voor rust niet te scoren. De ploeg uit Almere wist na rust wel twee keer te scoren. Gaston Salasiwa was verantwoordelijk voor de 1-0. Iets voor het einde van de partij was het Joey Konings die de beloften van PSV op gelijke hoogte wist te zetten. Toch zouden de punten in Almere blijven, Damon Mirani zorgde een paar minuten voor het laatste fluitsignaal voor de overwinning.

De eerste thuiswedstrijd tegen Almere City FC vond plaats op 19 augustus 2005. FC Eindhoven won tegen de ploeg die toen nog bekend stond als FC Omniworld met 2-0, doelpunten van Van Gils en Demouge. De laatste drie ontmoetingen tegen Almere City in Eindhoven werden gewonnen door de Blauw-Witten. Vorig seizoen werd het 4-1. Namens FC Eindhoven waren Sebastiaan de Wilde, Alemao, Mart Lieder en Jari Vandeputte verantwoordelijk voor de doelpunten.

Nog geen kaarten voor het laatste thuisduel van de competitie? Koop dan snel tickets via FC-Eindhoven.nl/tickets

In de wedstrijdselectie ontbreken onder meer Hervé Matthys en Kyle De Silva wegens blessures. De wedstrijdselectie van FC Eindhoven: Odunze, Kortstam, Horsten, Kada, Kabangu, Lieder, Van Vaerenbergh, Waterberg, Thomas, Loof, Van den Boomen, Van de Velde, Van Landschoot, Swinnen, De Wilde, El Hasnaoui, V. Vermeulen, J. Vermeulen, Hooyberghs, Achenteh.