zaterdag 15 juli 2017

• Voorbeschouwing fc eindhoven vvv venlo

Voorbeschouwing FC Eindhoven - VVV Venlo

Het seizoen 2016-2017 nadert haar einde. FC Eindhoven strijdt nog mee voor een plek in de Jupiler Play-Offs. De Blauw-Witten moeten dan wel lijstaanvoerder en officieus kampioen VVV-Venlo verschalken. De Venlonaren hebben echter aan een gelijkspel genoeg om zich te kronen tot kampioen van de Jupiler League. Er zijn vrijdagavond nog kaarten verkrijgbaar bij de kassa vanaf 18.30 uur.

Met op papier vier moeilijke wedstrijden in het vooruitzicht troffen de Blauw-Witten maandag in het Rat Verlegh Stadion NAC Breda. De Bredase ploeg lijkt zeker van een plek in de Play-Offs, maar wil graag de eerste ronde overslaan. Dan moest er gewonnen worden van concurrent FC Eindhoven. NAC leidde tien minuten voor tijd comfortabel met 3-1, maar moest in de slotfase echter twee Eindhovense goals incasseren. Dario Van den Buijs benutte in de 80e minuut een strafschop en Rai Vloet tekende kort erna aan voor de 3-3. Met de puntendeling schieten beide ploegen weinig op, al zal het voor FC Eindhoven toch voelen als een overwinning.

De aanstaand kampioen, zo kunnen we de ploeg van trainer Maurice Steijn wel omschrijven, kan zich vrijdag officieel kronen tot kampioen. Waar het voor de winterstop van een leien dakje ging, is het na de winterbreak niet meer zo swingend. Enige titelstress lijkt de ploeg toch parten te spelen. De afgelopen weken werd er nipt met 3-2 gewonnen van Almere City FC, dik verloren met 5-2 bij laagvlieger FC Dordrecht en kwamen de Limburgers op Tweede Paasdag niet voorbij FC Emmen; 0-0. VVV-Venlo heeft echter voldoende marge opgebouwd in punten richting de concurrentie, waardoor een gelijkspel vrijdagavond in het Jan Louwers Stadion al volstaat.

FC Eindhoven - VVV Venlo werd in het verleden vaak afgewerkt. Al bewaren met name de Eindhovenaren weinig goede herinneringen aan het treffen met de Venlonaren. Van de laatste vijftien ontmoetingen, zowel uit als thuis, wonnen de Eindhovenaren er twee. De laatste zege dateert van september 2014. In Eindhoven werd het 1-0. Daarna werd in Stadion De Koel in 2005 voor het laatst gewonnen van de geel-zwarten; 0-1. Eerder dit seizoen delfde FC Eindhoven in Venlo maar net het onderspit; 1-0. Ex-Blauwwitter Joey Sleegers werd matchwinner.

Maxime Gunst maakt geen deel uit van de wedstrijdselectie i.v.m. een blessure, die hij deze week opliep. Wie wel? Swinkels; Durwael, Van den Buijs, Sprockel, Horsten, Caenepeel, Vloet, Lieder, Vandeputte, Smit, Deschilder, Alemão, Loof, Rowell, Van de Velde, Rossen, Swinnen, De Silva, Leonardo, Kuiper, Uiterloo, De Vriendt.