zaterdag 17 november 2018

• Voorbeschouwing fc eindhoven sc telstar

Voorbeschouwing FC Eindhoven - SC Telstar

FC Eindhoven neemt het aanstaande vrijdag op tegen SC Telstar in het eigen Jan Louwers Stadion. De ploeg van trainer David Nascimento gaat tegen de ‘Witte Leeuwen’ op zoek naar de eerste thuisoverwinning van het seizoen. De wedstrijd staat net als vorig seizoen onder leiding van de heer Van Herk.

FC Eindhoven en Telstar zijn de twee teams die het langst actief zijn in de Eerste Divisie. Het duel tussen deze twee clubs wordt hierom ook wel de ‘El Clasico’ van het tweede niveau van Nederland genoemd. Beide clubs stonden tachtig keer eerder tegenover elkaar in competitieverband. FC Eindhoven won 35 van deze ontmoetingen, terwijl Telstar 26 keer aan het langste eind trok. De wedstrijd eindigde 19 keer in een gelijkspel.

Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in het Jan Louwers Stadion in een 2-2 gelijkspel. Elton Kabangu was verantwoordelijk voor de hele doelpuntenproductie van de Eindhovenaren. Gerson Rodrigues en Junior Toretta kwamen voor de bezoekers op het scoreformulier te staan.

FC Eindhoven verloor afgelopen week met 2-0 van TOP Oss. In het Frans Heesen Stadion waren de Blauw-Witten in een groot gedeelte van de eerste helft de betere ploeg. Het was echter de thuisploeg die de wedstrijd in vijf minuten naar zich toe wist te trekken. Huseyin Dogan en Ragnar Oratmangoen waren vlak voor rust trefzeker voor TOP Oss. In de tweede helft lukte het FC Eindhoven niet meer om tot scoren te komen.

Bij FC Eindhoven keren Rochdi Achenteh en Kaj de Rooij terug na blessureleed. Karim Essikal is er niet bij tegen Telstar, hij ontbreekt vanwege een schorsing na zijn vijfde gele kaart.

Telstar is, net als de thuisploeg, bezig aan een wisselvalig seizoen. In de competitie staan de ‘Witte Leeuwen’ op een dertiende plaats op de ranglijst. In de beker liep Telstar echter in de eerste ronde direct tegen een pijnlijke uitschakeling aan. Op bezoek in Amsterdam bij AFC verloor de ploeg van Mike Snoei met maar liefst 5-0. Afgelopen week zorgde Telstar nog voor een verassing door het thuisduel tegen titelkandidaat Go Ahead Eagles met 2-1 te winnen.

Tickets voor het thuisduel tegen Telstar zijn verkrijgbaar via http://fc-eindhoven.nl/tickets.

Selectie FC Eindhoven: Swinkels, Klooster, Seedorf, Van der Heyden, Ekangamene, Daniëls, Kabangu, Carlone, Van den Boomen, Bourard, Smit, Loof, Lopes, Sam, Raaijmakers, J. Vermeulen, Janssen, Idzes, Bergsen, Achenteh, De Rooij.