dinsdag 24 oktober 2017

• Voorbeschouwing fc eindhoven sc heerenveen

Voorbeschouwing FC Eindhoven - sc Heerenveen

Na de nederlaag vorige week tegen Jong PSV heeft FC Eindhoven donderdagavond de gelegenheid om zich te herstellen. Dan is sc Heerenveen de tegenstander in de tweede ronde van de KNVB Beker. De laatste overwinning van FC Eindhoven tegen sc Heerenveen dateert uit 1991. Toen werd sc Heerenveen in de Eerste Divisie met 2-1 verslagen. Er wordt om 20.45 uur afgetrapt in het Jan Louwers Stadion.

Sc Heerenveen is de competitie goed begonnen en staat momenteel op een knappe derde positie. De Friese club versloeg afgelopen zondag in de Eredivisie Heracles Almelo door doelpunten van Marzo, Larsson en St. Juste. Sc Heerenveen won hierdoor zes van haar laatste zeven Eredivisie wedstrijden, er werd alleen gelijkgespeeld tegen PSV.

FC Eindhoven wist in de eerste ronde van de KNVB Beker af te rekenen met FC Den Bosch. De Blauw-Witten wonnen het duel met 2-3 door twee doelpunten van Mart Lieder en het beslissende doelpunt van Rai Vloet. Sc Heerenveen wist De Graafschap in de eerste ronde te verslaan. Na negentig minuten stond het nog 1-1, maar uiteindelijk wonnen de Friesen ruim met 5-1 na verlenging.

Ricardo Moniz blikt allereerst terug op de wedstrijd van vorige week: “Het was een verdiende nederlaag, maar we hebben het wel aan onszelf te danken. Het is zuur dat we in de eerste helft de betere zijn en op 0-1 voorsprong staan, maar dat het eerste schot van de tegenstander in de laatste minuut er meteen in vliegt. We hadden de controle, maar die gaven we na de gelijkmaker weg.’’

Ricardo Moniz ziet in sc Heerenveen een zeer goede tegenstander: ‘’Het is een geweldige ploeg die in mijn ogen geen zwaktes kent. Zij zitten nu in een flow, dus we weten waar we mee te maken gaan krijgen. Echter zijn er altijd een paar kleine dingen waar je van kan en moet profiteren. Ik hoop dat we dat morgen zullen zien!”

Er zijn nog tickets voor het duel beschikbaar via FC-Eindhoven.nl/tickets of morgen vanaf 19.00 uur aan de kassa.

De mannen die het opnemen tegen sc Heerenveen zijn:

Ruud Swinkels, Dario van den Buijs, Civard Sprockel, Maxime Gunst, Thomas Horsten, Daoud Bousbiba, Jinty Caenepeel, Rai Vloet, Mart Lieder, Jari Vandeputte, Guy Smit, Fries Deschilder, Alemão, Jonathan Rowell, Tibo van de Velde, Ivo Rossen, Tibeau Swinnen, Sebastiaan de Wilde, Kyle de Silva, Rafael Uiterloo en Yanni de Vriendt.