vrijdag 18 augustus 2017

• Voorbeschouwing fc eindhoven sc cambuur

Voorbeschouwing FC Eindhoven - SC Cambuur

Na de bekerwedstrijd tegen Eredivisionist sc Heerenveen komt zondag de volgende Friese tegenstander alweer op bezoek; SC Cambuur. Er wordt om 14:30 uur afgetrapt in het Jan Louwers Stadion.

Degradant SC Cambuur sloot de eerste periode af op een dertiende positie. In de tweede periode werd er twee weken geleden met 3-1 van FC Den Bosch verloren. Vorige wisten de Leeuwarders FC Oss met 4-2 te verslaan.

De laatste keer dat SC Cambuur wist te winnen in Eindhoven was in het seizoen 2006/07. Daarna werd er twee keer gelijkgespeeld en won FC Eindhoven viermaal. De laatste ontmoeting was in 2012. De Blauw-Witten wonnen dat duel met 2-1. Bij Cambuur speelt momenteel ex-FC Eindhoven verdediger Chiró N’Toko, die afgelopen zomer de overstap maakte.

Ricardo Moniz blikt allereerst terug op de bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen: ‘’Het is gewoon een topploeg in Nederland en ik ben trots op de jongens dat ze hun huid zo duur mogelijk verkocht hebben. Helaas kwamen we al snel op een 0-2 achterstand. Na de aansluitingstreffer gingen we goed op zoek naar de gelijkmaker, deze viel helaas niet. De spelersgroep is teleurgesteld in het eindresultaat, maar het geeft wel vertrouwen naar zondag.’’

De trainer verwacht een open wedstrijd tegen SC Cambuur: ‘’Cambuur is een ploeg die erg veel creëert, maar ze belonen zichzelf - net als wij - te weinig. Ze staan momenteel te laag op de ranglijst voor de kwaliteiten die ze hebben. Door onze beide speelwijzen, verwacht ik hoe dan ook een erg open wedstrijd. Het voordeel voor Cambuur is dat zij twee dagen meer rust gehad hebben, maar dat mag het verschil niet maken.’’

Tickets zijn verkrijgbaar via FC-Eindhoven.nl/tickets

De wedstrijdselectie: Ruud Swinkels, Dario van den Buijs, Civard Sprockel, Maxime Gunst, Thomas Horsten, Daoud Bousbiba, Jinty Caenepeel, Rai Vloet, Mart Lieder, Jari Vandeputte, Guy Smit, Fries Deschilder, Alemão, Jonathan Rowell, Tibo van de Velde, Ivo Rossen, Tibeau Swinnen, Sebastiaan de Wilde, Kyle de Silva, Rafael Uiterloo en Yanni de Vriendt.