vrijdag 21 september 2018

• Voorbeschouwing fc eindhoven rkc waalwijk

Voorbeschouwing FC Eindhoven - RKC Waalwijk

Na de ruime nederlaag tegen Jong PSV afgelopen maandag kan FC Eindhoven zich al snel revancheren. De nummer 17 uit de Jupiler League, RKC Waalwijk, komt vrijdag namelijk naar Eindhoven. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Richard Martens als er om 20.00 uur wordt afgetrapt in het Jan Louwers Stadion.

De debuutwedstrijd van David Nascimento ging met 4-1 verloren van Jong PSV. Met de rust stonden de Blauw-Witten al met 3-0 achter dankzij doelpunten van Jordan Teze, Cody Gakpo en Ramon Pascal Lundqvist. Al snel in de tweede helft profiteerde Albert Gudmundsson van een foute terugspeelbal van Doriano Kortstam. Mart Lieder redde de eer voor FC Eindhoven door de eindstand op het scorebord te zetten. Zijn 18de treffer dit seizoen. De spits treft vrijdag zijn oude club RKC.

De tegenstander van vrijdag, RKC Waalwijk, verloor vorige week vrijdag van Jong Ajax. Uitblinker Dani de Wit bezorgde de Amsterdammers met een hattrick drie punten. Naast Dani de Wit scoorde Kaj Sierhuis voor Jong Ajax en maakte Dylan Seys namens RKC twee doelpunten. De eindstand in het Mandemakers Stadion was 2-4.

FC Eindhoven heeft al vier seizoenen uit en thuis van RKC Waalwijk gewonnen. Vorig seizoen wonnen de Blauw-Witten overtuigend van RKC Waalwijk. Dario van den Buijs en tweemaal Mart Lieder zorgden voor een 3-0 overwinning in het Jan Louwers Stadion. Kom naar het stadion en steun de mannen van David Nascimento! Profiteer nu van de Nascimento-korting via FC-Eindhoven.nl/tickets! Café 1909 opent om 17.00 uur.

De wedstrijdselectie: Swinkels, Klooster, Kortstam, Matthys, Kabangu, Lieder, Van Vaerenbergh, Waterberg, Thomas, Loof, Van den Boomen, Van de Velde, Van Landschoot, Swinnen, De Wilde, De Silva, El Hasnaoui, Achenteh, Hooyberghs.