Tot volgend seizoen!

Geen wedstrijden meer gepland

• Voorbeschouwing fc eindhoven rkc waalwijk

Voorbeschouwing FC Eindhoven - RKC Waalwijk

Vrijdag 14 december staat voor FC Eindhoven de laatste thuiswedstrijd van 2018 op het programma. In speelronde 18 van de Keuken Kampioen Divisie komt RKC Waalwijk op bezoek in Eindhoven. De wedstrijd start om 20.00 uur in het Jan Louwers Stadion en staat onder leiding van de heer Bos.

Afgelopen vrijdag wist de ploeg van trainer David Nascimento de reeks van drie gewonnen wedstrijden niet voort te zetten tegen Jong FC Utrecht. De wedstrijd in het Jan Louwers Stadion eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Ondanks het gelijke spel blijven de Eindhovenaren vier wedstrijden op rij ongeslagen.

De wedstrijd tegen directe concurrent RKC Waalwijk is bijzonder voor trainer David Nascimento. Als speler kwam Nascimento vijf seizoenen uit voor RKC Waalwijk. In zijn tweede periode bij de geel-blauwen werd hij tot aanvoerder benoemd door Martin Jol. Hij speelde 122 wedstrijden in het shirt van RKC en wist daarin vijf keer te scoren.

Nascimento is gebrand op een overwinning tegen zijn oude club. Het verschil met RKC Waalwijk bedraagt slechts één punt op de ranglijst, bij een overwinning passeren de Blauw-Witten de club uit Waalwijk. Naast David Nascimento was ook verdediger Collin Seedorf actief voor de hoofdmacht van de geel-blauwen.

RKC Waalwijk mag dit seizoen gerust ‘wisselvallig’ genoemd worden. De ploeg van trainer Fred Grim staat na zeventien wedstrijden op de vijftiende plek in de Keuken Kampioen Divisie. De geel-blauwen zorgden voor een verrassing in de TOTO KNVB Beker door Eredivisionisten NAC Breda én PSV uit te schakelen. In de Eerste Divisie won het de ene week knap van FC Den Bosch en N.E.C. Nijmegen, maar verloor het van een concurrent in de onderste regionen: FC Dordrecht (2-0). Na het teleurstellende resultaat in Dordrecht won RKC Waalwijk van MVV Maastricht afgelopen vrijdag met 3-1.

De twee ploegen uit Brabant stonden 22 keer tegenover elkaar in de Eerste Divisie. De balans spreekt in het voordeel van de Eindhovenaren. De Blauw-Witten wonnen het onderlinge duel tien keer, terwijl de club uit Waalwijk de wedstrijd zeven keer op hun naam schreef. De wedstrijd eindigde vijf keer zonder winnaar. De laatste overwinning van RKC Waalwijk in het Jan Louwers Stadion dateert van 12 oktober 2007. FC Eindhoven wist de afgelopen vier seizoenen zowel de thuis- als uitwedstrijden telkens te winnen van RKC Waalwijk.

Het is nog steeds mogelijk om de wedstrijd tegen RKC Waalwijk te bezoeken. Tickets voor het laatste thuisduel van 2018 zijn verkrijgbaar via http://FC-Eindhoven.nl/tickets.

Selectie FC Eindhoven:

Swinkels, Klooster, Seedorf, Van der Heyden, Essikal, Daniëls, Kabangu, Carlone, Van den Boomen, Bourard, Smit, Lopes, Sam, Raaijmakers, De Rooij, V. Vermeulen, J. Vermeulen, Idzes, Bergsen, Achenteh.