woensdag 17 juli 2019

• Voorbeschouwing fc eindhoven nec nijmegen

Voorbeschouwing FC Eindhoven - NEC Nijmegen

Zondagmiddag neemt FC Eindhoven het op tegen NEC Nijmegen. Voor beide ploegen de start van de tweede seizoenshelft. De aftrap is om 14.30 uur in het Jan Louwers Stadion.
Kinderen t/m 15 jaar hebben gratis toegang.

Na drie weken winterstop ontvangt de ploeg van David Nascimento NEC Nijmegen in eigen huis. De Blauw-Witten werkten een driedaags trainingskamp af in Sint-Michielsgestel en oefende daar tegen ODIN ’59 (0-2). NEC zocht de zon op in Estepona (Spanje) en oefende daar tegen Hannover ’96 (0-0) en Westlandia (5-1).

Als scheidsrechter Stan Teuben zondag fluit voor de aanvang van de wedstrijd staat bij NEC Nijmegen wellicht een nieuwe spits op het veld. Ferdy Druijf, in december nog trefzeker tegen FC Eindhoven, kwam deze winter op huurbasis over van AZ. NEC-spits Sven Braken is niet in de wedstrijdselectie opgenomen van de opponent.

Bij een eventuele overwinning gaat FC Eindhoven op de ranglijst over NEC Nijmegen heen en vindt het definitief aansluiting met de middenmoot. Beide ploegen zullen dus strijden voor de eerste overwinning van 2019. Het heenduel in oktober werd met 0-1 gewonnen door de Eindhovenaren door doelpunt van Branco van den Boomen. Bij FC Eindhoven is zondag Jay Idzes geschorst na zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Jeugdspelers Valentino Vermeulen en Max Leidelmeijer sluiten aan bij de wedstrijdselectie.

Voor de zondagwedstrijd zijn kaarten beschikbaar via FC-Eindhoven.nl/tickets of bij de kassa vanaf 13.00 uur. Kinderen t/m 15 jaar zijn gratis, maar dienen wel een ticket te hebben.
​FC Eindhoven hoopt op jullie support!

Selectie FC Eindhoven: Swinkels, Seedorf, Van der Heyden, Essikal, Daniëls, Kabangu, Carlone, Van den Boomen, Bourard, Smit, Loof, Lopes, Sam, Raaijmakers, J. Vermeulen, V. Vermeulen, Leidelmeijer, Bergsen, Achenteh.