Tot volgend seizoen!Geen wedstrijden meer gepland

  • Home
  • Nieuws
  • Voorbeschouwing fc eindhoven mvv maastricht

Voorbeschouwing FC Eindhoven - MVV Maastricht

​​Vrijdag 14 september staat de derde thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. FC Eindhoven gaat in het Jan Louwers Stadion tegen MVV Maastricht opzoek naar de eerste punten van het seizoen. De wedstrijd begint om 20.00 uur en staat onder leiding van de heer Van de Graaf. Tijdens de rust worden alle FCE Randstad Academy teams gepresenteerd.​​​

 

De Blauw-Witten speelde in eerdere wedstrijden dit seizoen niet onaardig, maar werden niet beloond met punten. FC Eindhoven wist in de eerste vier competitieduels van dit seizoen slechts twee keer tot scoren te komen terwijl er acht tegendoelpunten vielen. De komst van een echte spits in de naam van Elisha Sam was dan ook echt nodig voor FC Eindhoven. In de vorige wedstrijd op Het Kasteel in Rotterdam speelde Sam zijn eerste wedstrijd voor FC Eindhoven. Hij kwam bijna tot scoren na een fout van Sparta-keeper Roy Kortsmit.     

 

MVV Maastricht wist dit seizoen een keer te winnen en een keer gelijk te spelen. Alle punten werden behaald in uitduels, er werd met 0-1 gewonnen op bezoek bij Telstar en bij Almere City FC speelde MVV met 2-2 gelijk. De club uit Limburg bezet hiermee de 13e plaats op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie. 

Vorig jaar eindigde MVV als tiende op de ranglijst, dit betekende dat de Limburgers deel mochten nemen aan de play-offs. Het bleef uiteindelijk bij één play-off ronde voor MVV. Almere City FC was over twee wedstrijden te sterk voor de Limburgers (over twee wedstrijden werd het 6-3). Bij MVV komen we twee oude bekenden tegen van FC Eindhoven. Anthony van den Hurk en Maxime Gunst staan beide onder contract bij de club uit Maastricht. Vrijdag keren beide spelers voor even terug op het oude nest aan De Aalsterweg.  

 

Beide teams stonden 50 keer eerder tegenover elkaar. FC Eindhoven wist deze ontmoeting zeventien keer te winnen terwijl MVV achttien keer aan het langste eind trok. De wedstrijd eindigde tevens vijftien keer in een gelijkspel. Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd in een 3-2 overwinning voor de Blauw-Witten. Mart Lieder verzorgde met een hattrick binnen 23 minuten in de eerste helft alle doelpunten aan Eindhovense zijde. Voor MVV kwamen Jonathan Okita en Florian Loshaj op het scoreformulier te staan. In de absolute slotfase stopte Ruud Swinkels nog een penalty van MVV waarmee de punten definitief in Eindhoven bleven. Traditiegetrouw is deze wedstrijd dus erg spannend en kan het beide kanten op gaan.

 

Tickets voor de thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht zijn verkrijgbaar via https://fc-eindhoven.nl/tickets.

 

Selectie FC Eindhoven:  

Swinkels, Seedorf, Van der Heyden, Ekangamene, Essikal, Daniels, Kabangu, Carlone, Van den Boomen, Bourard, Smit, Jordania, Loof, Lopes, Sam, Raaijmakers, De Rooij, J.Vermeulen, Janssen, Idzes, Bergsen.