vrijdag 22 september 2017

• Voorbeschouwing fc eindhoven jong psv

Voorbeschouwing FC Eindhoven - Jong PSV

Aanstaande vrijdag speelt FC Eindhoven de tweede thuiswedstrijd van het seizoen tegen stadsgenoot Jong PSV. Er wordt om 20:00 uur afgetrapt in het Jan Louwers stadion, de wedstrijd staat onder leiding van de heer Van der Eijk.

FC Eindhoven speelde afgelopen weekend een sterke wedstrijd tegen N.E.C. in Nijmegen maar hield hier desondanks geen punten aan over. De ploeg van Wilfred van Leeuwen zal echter vertrouwen putten uit het vertoonde spel en gebrand zijn om deze week de eerste overwinning van het seizoen te boeken. Ook Jong PSV wist afgelopen vrijdag niet te winnen; op sportpark De Herdgang werd met 0-3 van Jong Ajax verloren.

De wedstrijd tegen Jong PSV van dit weekend is de negende editie van de Eindhovense mini-derby. In het seizoen 2013/2014 stonden de Blauw-Witten voor het eerst tegenover de roodwitten in competitieverband. Destijds won FC Eindhoven met 1-2 in het Jan Louwers stadion. Tijdens die wedstrijd stond Thomas Horsten, nu speler van de FC Eindhoven, nog in de basis bij Jong PSV.

In de huidige selectie van de Blauw-Witten komen we meer spelers tegen met een verleden aan de Frederiklaan. Zo droegen naast Thomas Horsten ook Augustine Loof, Ruud Swinkels en Thomas Hooyberghs het rood-wit van PSV.

In de voorgaande 4 edities tegen Jong PSV in het Jan Louwers stadion wist FC Eindhoven tweemaal te winnen, de overige twee keer nam Jong PSV de punten mee naar huis. Tickets zijn verkrijgbaar via de online ticketshop

Wilfred van Leeuwen heeft de volgende namen in de selectie opgenomen: Swinkels; Kortstam, Matthys, Gunst, Horsten, Kada, Kabangu, Carlone, Lieder, Van Vaerenbergh, Waterberg, Deschilder, Thomas, Loof, Van den Boomen, Van de Velde, Van Landschoot, Swinnen, De Wilde, De Silva, Vermeulen, Hooyberghs.

De voorbeschouwing met de hoofdtrainer: