vrijdag 31 maart 2017

• Voorbeschouwing fc eindhoven jong fc utrecht

Voorbeschouwing FC Eindhoven - Jong FC Utrecht

Morgenavond staat de competitiewedstrijd tegen Jong FC Utrecht op het programma. Na de 2-0 overwinning op SC Cambuur, gaat FC Eindhoven opnieuw op jacht naar drie punten. Er wordt om 20:00 uur afgetrapt in het Jan Louwers Stadion.

Jong FC Utrecht is dit jaar voor het eerst actief in de Jupiler League. Ze promoveerden afgelopen seizoen doordat ze kampioen werden in de beloftecompetitie. De ploeg van Robin Pronk staat momenteel achttiende met negen punten uit twaalf duels. Er werd dit seizoen drie keer gelijkgespeeld en twee keer gewonnen, tegen Fortuna Sittard en Helmond Sport. Afgelopen weekend verloor Jong FC Utrecht met 0-1 bij FC Den Bosch.

Ricardo Moniz is positief na de winst op SC Cambuur: “Afgelopen zondag hebben we een belangrijke overwinning geboekt. SC Cambuur is een lastige tegenstander, maar we hebben veel kansen gecreëerd en op de juiste momenten toegeslagen. Ook is het fijn dat je voor de eerste keer dit seizoen de nul houdt, dat geeft extra vertrouwen voor de komende wedstrijd tegen Jong FC Utrecht.''

Moniz denkt dat ook deze wedstrijd lastig gaat worden: “We moeten extra waakzaam zijn na deze overwinning en er voor zorgen dat we ze niet onderschatten. Die achttiende positie waar zij nu staan, zegt niet zoveel. Ondanks dat het een belofte-elftal is, hebben ze toch de nodige ervaring rondlopen. Het zal opnieuw geen makkelijke wedstrijd worden. Wij zullen dus gefocust moeten zijn, want we hebben de punten hard nodig”.

Tickets zijn verkrijgbaar via www.FC-Eindhoven.nl/tickets

De wedstrijdselectie is als volgt:

Ruud Swinkels, Dario van den Buijs, Civard Sprockel, Maxime Gunst, Thomas Horsten, Daoud Boubiba, Jinty Caenepeel, Rai Vloet, Mart Lieder, Jari Vandeputte, Guy Smit, Fries Deschilder, Alemão, Augustine Loof, Jonatan Rowell, Tibo van de Velde, Ivo Rossen, Tibeau Swinnen, Sebastiaan de Wilde, Kyle de Silva, Rafael Uiterloo, Yanni de Vriendt.