vrijdag 14 december 2018

• Voorbeschouwing fc eindhoven jong fc utrecht

Voorbeschouwing FC Eindhoven - Jong FC Utrecht

Vrijdag 7 december staat de zeventiende speelronde van de Keuken Kampioen Divisie op het programma. FC Eindhoven neemt het in eigen huis op tegen Jong FC Utrecht. De ploeg van trainer David Nascimento is bezig aan een goede serie en wil deze lijn voortzetten tegen de Domstedelingen. De wedstrijd staat onder leiding van de heer Oostrom. Langs de lijn wordt hij geassisteerd door de heren Beijer en Kucukerbir. Er wordt om 20.00 uur afgetrapt in het Jan Louwers Stadion.

Afgelopen vrijdag boekte de ploeg van trainer David Nascimento op bezoek bij SC Cambuur de derde overwinning op rij. Na drie minuten spelen opende Marcelo Lopes de score in Leeuwarden. FC Eindhoven kreeg na de 0-1 kansen om de voorsprong uit te breiden, maar het was Kevin van Kippersluis die in de twintigste minuut de 1-1 binnentikte. Vijf minuten later bracht Alvin Daniëls, die een verleden heeft bij SC Cambuur, FC Eindhoven weer aan de leiding, 1-2. In de 79ste minuut gooiden de Blauw-Witten de wedstrijd in het slot. Jarno Janssen zorgde voor de verlossende 1-3.

Aanvoerder Branco van den Boomen miste de uitwedstrijd bij SC Cambuur. De middenvelder viel in de tweede helft tegen Helmond Sport uit met een blessure en was niet tijdig hersteld voor het duel. Morgen keert Van den Boomen weer terug in de wedstrijdselectie van de Eindhovenaren.

De ploeg van trainer Robin Pronk is te vinden in de onderste regionen van de Keuken Kampioen Divisie, Jong FC Utrecht staat na zestien speelronde op de negentiende plaats. Afgelopen maandag deden de Domstedelingen zichzelf tekort door slechts gelijk te spelen tegen FC Den Bosch, 1-1. Sylla Sow schoot Jong FC Utrecht in de twintigste minuut op een 1-0 voorsprong. Jong FC Utrecht kreeg nog kansen, maar verzuimde de tweede te maken. FC Den Bosch spits Rauno Sappinen scoorde in de 75ste minuut de gelijkmaker. De Utrechtse beloftenploeg speelde vier keer gelijk en verloor tienmaal. Het is tevens het team met de meeste tegentreffers, namelijk 39.

De speler van de ploeg uit Utrecht om in de gaten te houden is zonder meer Nick Venema. De 19-jarige aanvaller wist tot dusver negen keer het net te vinden en was bij twee doelpunten verantwoordelijk voor de eindpass.

Jong FC Utrecht debuteerde in het seizoen 2016/2017 in de Eerste Divisie. Hierdoor stonden de twee ploegen pas twee keer tegenover elkaar in het Jan Louwers Stadion. Beide keren wisten de Blauw-Witten te winnen. De eerste keer won FC Eindhoven met 2-1, de wedstrijd van vorig seizoen eindigde in een 5-2 overwinning. Mart Lieder (hattrick), Elton Kabangu en Tibeau Swinnen verzorgden destijds de treffers.

Er zijn voor de wedstrijd van morgen nog tickets beschikbaar. Tickets voor het thuisduel tegen Jong FC Utrecht zijn verkrijgbaar via http://FC-Eindhoven.nl/tickets.

Selectie FC Eindhoven:

Swinkels, Klooster, Seedorf, Van der Heyden, Ekangamene, Essikal, Daniëls, Kabangu, Carlone, Van den Boomen, Bourard, Smit, Loof, Lopes, Sam, Raaijmakers, De Rooij, Vermeulen, Janssen, Idzes, Bergsen, Achenteh.