vrijdag 19 oktober 2018

• Voorbeschouwing fc eindhoven jong az

Voorbeschouwing FC Eindhoven - Jong AZ

De ploeg van David Nascimento zal morgen vol voor de winst gaan als Jong AZ op bezoek komt. Afgelopen vrijdag verloor FC Eindhoven met 4-0 bij FC Den Bosch. Om 20.00 uur zal de scheidsrechter van dienst, Wesley Alen uit België, fluiten voor het begin van de wedstrijd in het Jan Louwers Stadion.

FC Eindhoven – Jong AZ wordt voor het eerst in de historie gespeeld en is de tweede ontmoeting ooit na de uitwedstrijd in de eerste seizoenshelft. In september won FC Eindhoven met 1-2 van de Alkmaarders. Mart Lieder schoot de Blauw-Witten snel op voorsprong maar enkele minuten later zorgde Levi García al voor de gelijkmaker. Ongeveer tien minuten voor tijd maakte Mart Lieder zijn vierde competitiedoelpunt van het jaar en bezorgde FC Eindhoven zo de drie punten.

De Blauw-Witten kunnen voor de vierde keer op rij winnen in eigen huis. Na overwinningen op Go Ahead Eagles, FC Emmen en RKC Waalwijk moet Jong AZ vrijdag verslagen worden. Tegenstander Jong AZ komt met een goed gevoel naar de Lichtstad na twee thuisoverwinningen op rij. Eerst werd FC Oss met 3-1 verslagen en maandag moest titelkandidaat Fortuna Sittard er aan geloven. De ploeg van Martin Haar won met 2-0 van de Limburgers. Ferdy Druijf en Owen Wijndal zorgden na rust voor de doelpunten.

Abdelmalek El Hasnaoui treft in Jong AZ zijn oude team. Appie werd deze winter overgenomen van de club uit de Zaanstad. De middenvelder speelde dit seizoen elf wedstrijden voor Jong AZ waaronder een hele wedstrijd tegen FC Eindhoven.

Voor de wedstrijd tegen Jong AZ is een speciaal familiepakket beschikbaar via de online ticketshop! Kom de Blauw-Witten morgen aanmoedigen en bestel je tickets op FC-Eindhoven.nl/tickets.

De wedstrijdselectie bestaat uit: Swinkels, Klooster, Kortstam, Matthys, Kada, Kabangu, Lieder, Van Vaerenbergh, Waterberg, Thomas, Loof, Van den Boomen, Van de Velde, Van Landschoot, Swinnen, De Silva, El Hasnaoui, Achenteh, V. Vermeulen, Hooyberghs.