zaterdag 20 juli 2019
16:00 uur

  • Home
  • Nieuws
  • Voorbeschouwing fc eindhoven jong az

Voorbeschouwing FC Eindhoven - Jong AZ

FC Eindhoven liet in de afgelopen weken met vlagen goed voetbal zien, maar verzuimde om wedstrijden winnend af te sluiten. Zo werd een 2-0 voorsprong tegen SC Cambuur uit handen gegeven en verloor FC Eindhoven maandag uit bij Helmond Sport (2-1). Door dit verlies zijn de kansen op de Keuken Kampioen Play-Offs flink geslonken. FC Eindhoven wil het seizoen op een goede manier afsluiten, te beginnen met de thuiswedstrijd tegen Jong AZ. 


De groep van David Nascimento, die zich dit seizoen in een razend tempo hebben ontwikkeld, spelen tegen Jong AZ alweer de laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen. De beloften van AZ zijn aan een mindere periode bezig. De laatste overwinning was op 1 april tegen NEC Nijmegen. Een ruime zege voor de Alkmaarders, want de einduitslag was 4-0. De weken hierna verloor de club uit Alkmaar drie wedstrijden en hield het kampioen FC Twente afgelopen maandag op 0-0. 


FC Eindhoven heeft voorgaande twee weken goede pogingen ondernomen om het thuispubliek te vermaken met fraai voetbal. Teleurstellend genoeg werden de wedstrijden tegen Roda JC Kerkrade (1-2) en SC Cambuur (2-2) niet in winst omgezet. Met opgeheven hoofd zullen de Eindhovenaren ook tegen Jong AZ er vanaf minuut één moeten staan.


Eerder dit seizoen wonnen de Blauw-Witten nipt. Met een einduitslag van 1-2 stapten de Eindhovenaren van het veld. Destijds waren Marcelo Lopes en Alvin Daniëls trefzeker in de eerste helft, terwijl Jong AZ op voorsprong kwam door Ferdy Druijf (nu NEC). 


FC Eindhoven is dit seizoen van ver gekomen, met ups en downs zijn de mannen van trainer Nascimento altijd één team gebleven. Vrijdag zullen de Blauw-Witten dit nogmaals willen laten zien in het Jan Louwers Stadion, met als eindresultaat drie punten.

 

Wedstrijdselectie: Ruud Swinkels, Collin Seedorf, Siebe Van der Heyden, Karim Essikal, Alvin Daniëls, Elton Kabangu, Branco van den Boomen, Samy Bourard, Guy Smit, Rigino Cicilia, Niels Raaijmakers, Gijs Vercoelen, Kaj de Rooij, Valentino Vermeulen, Joran Vermeulen, Gijs van Otterdijk, Jay Idzes, Rochdi Achenteh