vrijdag 20 oktober 2017

• Voorbeschouwing fc eindhoven jong ajax

Voorbeschouwing FC Eindhoven - Jong Ajax

Vrijdagavond komt Jong Ajax op bezoek in het Jan Louwers Stadion. Na de bekeroverwinning tegen FC Den Bosch en de drie punten die behaald werden op bezoek bij Telstar gaat FC Eindhoven met vertrouwen op jacht naar de derde overwinning op rij. Om 20.00 uur wordt er in een goedgevuld stadion afgetrapt aan de Aalsterweg.

Jong Ajax is bezig aan een goed seizoen. Het staat momenteel derde met 16 punten uit 8 wedstrijden. De punten worden voornamelijk behaald in thuiswedstrijden. Er werd op De Toekomst vier keer gewonnen en een keer gelijkgespeeld met een doelsaldo van 22-5. In uitwedstrijden behaalden de Amsterdammers maar drie punten.

Sinds de toetreding van Jong Ajax tot de Jupiler League heeft FC Eindhoven slechts een keer verloren tegen de Amsterdammers. Vier keer werd er gewonnen met 2-1 en eenmaal eindigde de wedstrijd in 0-0.

Ricardo Moniz is blij met de afgelopen wedstrijden: ‘’Het is een bevestiging dat we op de goede weg zitten. Nu moeten we deze lijn echt doortrekken. Er moet gewaakt worden voor verslapping. Het is een belangrijke maand met veel thuiswedstrijden. De komende zes wedstrijden zijn, inclusief de uitwedstrijd tegen PSV, allemaal in Eindhoven.’’

Over de komende wedstrijden zegt Moniz het volgende: ‘’Jong Ajax heeft de laatste tijd natuurlijke grote uitslagen geboekt, maar het is gewoon een club net als iedere andere club. In eigen huis moeten wij de favoriete rol uit durven spreken.’’

Tickets voor de wedstrijd zijn verkrijgbaar via: FC-Eindhoven.nl/tickets

De wedstrijdselectie is als volgt:

Ruud Swinkels, Dario van den Buijs, Civard Sprockel, Maxime Gunst, Thomas Horsten, Jinty Caenepeel, Rai Vloet, Mart Lieder, Jari Vandeputte, Guy Smit, Fries Deschilder, Alemão, Augustine Loof, Jonathan Rowell, Tibo van de Velde, Ivo Rossen, Tibeau Swinnen, Sebastiaan de Wilde, Kyle de Silva, Rafael Uiterloo, Yanni de Vriendt.