vrijdag 19 oktober 2018

• Voorbeschouwing fc eindhoven helmond sport

Voorbeschouwing FC Eindhoven - Helmond Sport

FC Eindhoven – Helmond Sport is de derby. De derby tussen Blauw-Wit en rood-zwart. In het Jan Louwers Stadion staat de wedstrijd maandagavond om 20.00 uur op het programma.

De Blauw-Witten verloren afgelopen vrijdag, ook al een thuiswedstrijd, van subtopper De Graafschap. Een waar doelpuntenfestijn eindigde met een 2-4 uitslag. Van de Velde en Kabangu scoorden namens de ploeg van Nascimento. Helmond Sport bleef op de ranglijst onder FC Eindhoven na een thuisnederlaag tegen MVV Maastricht. Okita maakte namens de Limburgers een hattrick, waardoor de doelpunten van Naudts en Thomassen van Helmond Sport ongedaan werden gemaakt: 2-3.

Vorig seizoen was het duel tussen FC Eindhoven en Helmond Sport de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Jari Vandeputte en Leonardo wisten te scoren, maar een 2-2 eindstand was destijds niet genoeg op de Jupiler Play-Offs te halen.
Voor beide ploegen staat met name de eer op het spel. De kansen om de Jupiler Play-Offs te halen zijn geslonken, maar deze wedstrijd staat op zich.

Rodney Klooster raakte afgelopen vrijdag geblesseerd aan zijn hamstring. De rechtsback wordt nog nader onderzocht, maar is in ieder geval niet fit genoeg voor maandagavond. Topscorer Mart Lieder ontving afgelopen vrijdag zijn vijfde gele kaart en is daarom geschorst voor de wedstrijd. Daarentegen keert Abdelmalek El Hasnaoui terug in de wedstrijdselectie.

Tickets voor het duel zijn verkrijgbaar via FC-Eindhoven.nl/tickets.

De volledige selectie van FC Eindhoven: Odunze, Matthys, Horsten, Kada, Kabangu, Van Vaerenbergh, Waterberg, Thomas, Loof, Van den Boomen, Van de Velde, Van Landschoot, Swinnen, De Wilde, De Silva, El Hasnaoui, V. Vermeulen, J. Vermeulen, Hooyberghs, Achenteh.