zaterdag 15 juli 2017

• Voorbeschouwing fc eindhoven helmond sport

Voorbeschouwing FC Eindhoven - Helmond Sport

In de laatste speelronde van de Jupiler League kruisen FC Eindhoven en Helmond Sport in het Jan Louwers Stadion de degens. FC Eindhoven strijdt nog volop mee voor een plek in de Jupiler Play-Offs en Helmond Sport heeft zich al verzekerd van de knock-out fase. Het duel tegen de buren uit Helmond start vrijdagavond om 20.00 uur en staat onder leiding van de heer Martens.

FC Eindhoven moet vrijdagavond winnen van Helmond Sport om deel te kunnen nemen aan de Jupiler Play-Offs, maar dan zal concurrent RKC Waalwijk wel punten moeten morsen op bezoek bij MVV Maastricht. Verder kan een gelijkspel van FC Eindhoven ook voldoende zijn als RKC én De Graafschap verliezen. Bij dat scenario eindigen RKC Waalwijk en FC Eindhoven met 53 punten gelijk, maar hebben de Eindhovenaren een beter doelsaldo. De Graafschap blijft dan twaalfde met 50 punten. Indien FC Eindhoven gelijk speelt, RKC Waalwijk verliest en De Graafschap in Oss met de drie punten aan de haal gaat dan is De Graafschap de gelukkige. De Doetinchemmers hebben dan net als FC Eindhoven en RKC Waalwijk 53 punten, maar gaan dankzij een beter doelsaldo de Jupiler Play-Offs in.

Eerder dit seizoen, op 2 december van het vorige jaar, gingen de Eindhovenaren op bezoek in Helmond. Het werd een duel om gauw te vergeten. De Blauw-Witten verloren, na vijf duels op rij ongeslagen te zijn geweest, met 3-0. Edwards, Zeldenrust en Braber voltooiden het drietal doelpunten voor de thuisploeg.

De laatste ontmoeting in het Jan Louwers Stadion leverde een 1-4 overwinning op voor de Helmonders. De editie in 2014 werd een prooi voor FC Eindhoven; 3-0.

Tickets voor de wedstrijd zijn beschikbaar bij de kassa (vanaf 18.30 uur) en via de online ticketshop (één ticket per account).

De gehele wedstrijdselectie: Swinkels, Durwael, Van den Buijs, Sprockel, Gunst, Horsten, Bousbiba, Caenepeel, Vloet, Lieder, Vandeputte, Smit, Deschilder, Alemao, Loof, Rowell, Van de Velde, Rossen, Swinnen, De Silva, Leonardo, Uiterloo, De Vriendt.

Ricardo Moniz blikt vooruit op het duel: