zaterdag 20 juli 2019

• Voorbeschouwing fc eindhoven helmond sport

Voorbeschouwing FC Eindhoven - Helmond Sport

Aanstaande vrijdag speelt FC Eindhoven een wedstrijd die bij menig Blauw-Witter al geruime tijd in de agenda genoteerd staat. FC Eindhoven neemt het op tegen rivaal Helmond Sport. De wedstrijd in het Jan Louwers Stadion staat onder leiding van de heer Sander van der Eijk.

De derby tussen FC Eindhoven en Helmond Sport staat altijd garant voor veel spektakel. Zo vielen er in de vijf voorgaande edities in het Jan Louwers Stadion maar liefst zeventien doelpunten. Afgelopen seizoen eindigde het duel in een 3-2 overwinning voor FC Eindhoven. Tibeau Swinnen maakte in de 70ste minuut de winnende treffer voor de thuisploeg. Swinnen speelt sinds deze zomer in het shirt van Helmond Sport, de Belg keert vrijdag dus voor even terug op het oude nest, waar hij begin dit seizoen afscheid nam.

De wedstrijd tussen de Blauw-Witten en de Kattenmeppers werd 44 keer eerder gespeeld in het Jan Louwers Stadion. De Eindhovenaren wisten 14 van deze ontmoetingen te winnen, terwijl Helmond Sport 10 keer aan het langste eind trok. Het duel eindigde maar liefst twintig keer in een gelijkspel.

FC Eindhoven tankte afgelopen week vertrouwen in aanloop van de derby. In Dordrecht wonnen de Eindhovenaren overtuigend met 0-3 door doelpunten van Elisha Sam, Karim Essikal en aanvoerder Branco van den Boomen. De overwinning op FC Dordrecht was een mooie opsteker voor de ploeg van David Nascimento. De Eindhovenaren pakte na drie nederlagen weer een overwinning, waarmee de zestiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie wordt bezet.

Elton Kabangu zit niet bij de wedstrijdselectie voor de derby. De buitenspeler zit tegen Helmond Sport de laatste wedstrijd van zijn schorsing uit, die hij opliep in het thuisduel tegen SC Telstar.

Helmond Sport is tot nu toe bezig aan een moeizaam seizoen. De Helmonders hebben in veertien wedstrijden slechts zes punten verzameld. Deze punten kwamen tevens allemaal voort uit remises, er werd dit seizoen nog geen enkele keer gewonnen.

Afgelopen week verloor Helmond Sport het thuisduel met RKC Waalwijk met 0-2. Ondanks dat de Waalwijkers de gehele tweede helft met een man minder in het veld stonden lukte het de ploeg van Robby Alflen niet om de achterstand om te draaien. Na de nederlaag tegen RKC Waalwijk bezet Helmond de negentiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Tickets voor de derby zijn verkrijgbaar via de online ticketshop http://FC-Eindhoven.nl/tickets en vrijdag bij de kassa vanaf 18.30 uur. Support Blauw-Wit in de derby van Zuidoost-Brabant!

Derby-selectie:

Swinkels, Seedorf, Van der Heyden, Ekangamene, Essikal, Daniëls, Carlone, Van den Boomen, Bourard, Smit, Loof, Lopes, Sam, Raaijmakers, De Rooij, J. Vermeulen, Janssen, Idzes, Bergsen, Achenteh.