vrijdag 24 augustus 2018

• Voorbeschouwing fc eindhoven go ahead eagles

Voorbeschouwing FC Eindhoven - Go Ahead Eagles

Aankomende vrijdag 15 december ontvangt FC Eindhoven in eigen huis Go Ahead Eagles voor de laatste thuiswedstrijd van het jaar. De wedstrijd in het Jan Louwers Stadion begint om 20.00 uur en staat onder leiding van de heer Kooij.

Afgelopen weekend speelde FC Eindhoven de derby tegen Helmond Sport. Na tien minuten spelen kreeg FC Eindhoven een strafschop nadat Mart Lieder naar de grond werd gewerkt in het zestienmetergebied. Branco van den Boomen wist deze buitenkans echter niet te verzilveren. Even later kreeg ook Helmond Sport de kans om vanaf elf meter te scoren, maar Ruud Swinkels hield zijn doel schoon. Na 25 minuten spelen staakte scheidsrechter Freek van Herk de wedstrijd als gevolg van de hevige sneeuwval. De wedstrijd zal aanstaande maandag om 20:00 uur worden uitgespeeld.

Ook Go Ahead Eagles kreeg afgelopen weekend te maken met het winterse weer. Het duel met Jong PSV werd daarom afgelast en verplaatst naar afgelopen dinsdag. Na een klein halfuur spelen kwam Jong PSV op voorsprong via Donyell Malen. In de tweede helft zette Stefano Beltrame de Deventenaren op gelijke hoogte. Deze 1-1 was tevens de eindstand van de wedstrijd.

De thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles stond voor de Blauw-Witten al 24 keer eerder op het programma in de Jupiler League. Hiervan wist FC Eindhoven er negen te winnen. Tijdens de vorige editie in het seizoen 2015/16 kwamen beide ploegen niet tot scoren in het Jan Louwers Stadion.

Tickets voor de wedstrijd zijn verkrijgbaar via FC-Eindhoven.nl/tickets en bij de kassa vanaf 18.30 uur.

De volledige selectie van FC Eindhoven: Swinkels, Kortstam, Matthys, Gunst, Kabangu, Lieder, Van Vaerenbergh, Waterberg, Thomas, Loof, Van den Boomen, Van De Velde, Drabbels, Van Landschoot, Swinnen, De Wilde, Kuiper, V. Vermeulen, Hooyberghs.