vrijdag 21 december 2018

• Voorbeschouwing fc eindhoven go ahead eagles

Voorbeschouwing FC Eindhoven - Go Ahead Eagles

Aanstaande vrijdag staat de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. FC Eindhoven neemt het in het Jan Louwers Stadion op tegen Go Ahead Eagles uit Deventer. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt in het Jan Louwers Stadion de wedstrijd staat onder leiding van de heer Blank, hij wordt geassisteerd door de heer Ketting, de heer Krijt en vierde official de heer Timmer.

Vrijdag 24 augustus is het dan eindelijk zo ver. De eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2018/2019 staat op het programma voor FC Eindhoven. Go Ahead Eagles uit Deventer komt op bezoek. De Eagles wonnen de eerste wedstrijd overtuigend met 5-0 van de beloften van FC Utrecht. Voor Go Ahead Eagles kwamen vijf verschillende doelpuntenmakers op het scoreformulier te staan; van der Venne, Bosz, Verheydt, Pouwels en van Moorsel wisten allen het net te vinden.

FC Eindhoven verloor de eerste competitiewedstrijd met 1-2 van stadsgenoot Jong PSV. Siebe Van der Heyden maakte het enige doelpunt voor de Blauw-Witten. Dit was ook het eerste doelpunt ooit gemaakt in de Keuken Kampioen Divisie; een primeur voor de Belg. Voor PSV kwamen Zakaria Aboukhlal en Jordan Teze op het scoreformulier te staan.

De wedstrijd tegen Go Ahead Eagles werd al 25 keer eerder gespeeld, FC Eindhoven wist deze ontmoeting 10 keer te winnen terwijl Go Ahead Eagles 9 keer won. Het duel eindigde 6 keer in een gelijkspel. Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd in een 3-2 overwinning voor FC Eindhoven. Mart Lieder en Elton Kabangu (2 keer) verzorgden de doelpunten aan de kant van de Blauw-Witten. Voor Go Ahead Eagles scoorden Sam Hendriks en Stefano Beltrame.

Go Ahead Eagles is dit seizoen van start gegaan onder een nieuwe trainer. John Stegeman stapte over van Heracles Almelo, waar hij sinds 2014 hoofdtrainer was. De overstap kwam voor veel mensen als een verrassing, aangezien Stegeman het zeker niet onaardig gedaan heeft als hoofdtrainer van Heracles. Door de 5-0 overwinning op Jong FC Utrecht is John Stegeman goed van start gegaan bij zijn nieuwe club.

Tickets voor de seizoensopener in het Jan Louwers Stadion zijn verkrijgbaar via FC-Eindhoven.nl/tickets.

De selectie van FC Eindhoven ziet er als volgt uit: Swinkels, Seedorf, Van der Heyden, Ekangamene, Essikal, Daniëls, Kabangu, Carlone, Van den Boomen, Smit, Loof, Lopes, Raaijmakers, Leidelmeijer, Drabbels, De Rooij, Vermeulen, Janssen, Idzes en Bergsen. ​