vrijdag 23 november 2018

• Voorbeschouwing fc eindhoven fortuna sittard

Voorbeschouwing FC Eindhoven - Fortuna Sittard

?Vrijdag 9 maart ontvangt FC Eindhoven in het Jan Louwers Stadion Fortuna Sittard. Er zal om 20.00 uur worden afgetrapt aan de Aalsterweg. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf.

Na de winterstop zijn zowel FC Eindhoven als Fortuna Sittard niet in vorm. De laatste overwinning van FC Eindhoven in eigen huis was op 2 februari tegen RKC Waalwijk. Fortuna wist maandag 5 februari haar slechte reeks van 6 wedstrijden zonder overwinning te doorbreken. Thuis werd gewonnen van rivaal MVV Maastricht. De Limburgse derby eindigde in 3-0.

Fortuna Sittard begon erg goed aan het huidige seizoen, onder leiding van trainer Sunday Oliseh stond de ploeg zelfs een aantal keer aan kop in de Jupiler League. Na de winterstop besloten Oliseh en Fortuna hun samenwerking te beëindigen. Na de hervatting van de competitie wist Fortuna van de 8 wedstrijden die het speelde maar twee keer te winnen. Jong Ajax en MVV Maastricht verloren in het Offermans Joosten Stadion. De laatste vier seizoenen wist FC Eindhoven thuis te winnen van Fortuna Sittard. De wedstrijd tussen de twee teams eindigde alle vier de keren in 3-1 voor de Blauw-Witten.

Vorig seizoen wist Eindhoven dus met 3-1 te winnen van de Fortunezen. Mart Lieder wist twee keer te scoren, Fortuna maakte ook nog een eigen doelpunt via Djibril Dianessy. Kamen Hadzhiev wist namens Fortuna nog iets terug te doen. Eerder dit seizoen werd het in Sittard 2-2. In de slotfase wist Fries Deschilder na een prachtige vrije trap de eindstand op het scorebord te zetten.

Voor de wedstrijd tegen Fortuna Sittard is een Vader/Zoon actie beschikbaar via de online ticketshop! Kom de Blauw-Witten morgen aanmoedigen en bestel je tickets op FC-Eindhoven.nl/tickets.

De wedstrijdselectie van FC Eindhoven: Klooster, Kortstam, Matthys, Kada, Kabangu, Waterberg, Thomas, Van den Boomen, Van de Velde, Van Landschoot, Swinnen, De Wilde, De Silva, El Hasnaoui, J. Vermeulen, V. Vermeulen, Hooyberghs, Achenteh.