vrijdag 25 augustus 2017

• Voorbeschouwing fc eindhoven fortuna sittard

Voorbeschouwing FC Eindhoven - Fortuna Sittard

Met nog vijf finales te gaan dit seizoen heeft FC Eindhoven nog altijd kans om de Jupiler Play-Offs in te gaan. Vrijdagavond komt Fortuna Sittard op bezoek in het Jan Louwers Stadion. De Limburgers, die onlangs zes punten in mindering kregen, lijken mede daardoor uitgespeeld dit seizoen. De heer Dieperink is de leidsman bij dit duel dat zoals gebruikelijk om 20.00 uur aanvangt.

FC Eindhoven verliet vorige week vrijdag Dordrecht slechts met één puntje en liep daarin ietwat averij op, maar door de resultaten elders houdt de FCE nog alle kans op de Jupiler Play-Offs. In het Riwal Hoogwerkersstadion kwamen de Schapenkoppen op 1-0 voorsprong, al besloot Rai Vloet een kwartier de bal zo dusdanig goed te raken dat het leer het net toucheerde; 1-1.

Met nog vijf wedstrijden voor de boeg en een achterstand van twee punten op negende stek, heeft FC Eindhoven het niet meer in eigen hand. Echter is er genoeg hoop. FC Emmen treedt de laatste vijf speelrondes nog aan tegen MVV Maastricht, VVV-Venlo, NAC Breda, FC Dordrecht en Jong FC Utrecht. De nummer tien, RKC Waalwijk, treft respectievelijk VVV Venlo, Almere City, SC Cambuur, Fortuna Sittard en MVV Maastricht.

Eerder dit seizoen nam FC Eindhoven het op 28 november in Sittard op tegen het plaatselijke Fortuna. Lang leken de Blauw-Witten zonder punten terug te keren naar de Lichtstad, maar Dario van den Buijs redde in extremis een punt: 1-1.

De laatste onderlinge ontmoeting met Fortuna Sittard in het Jan Louwers Stadion dateert van 2015. De Eindhovenaren wonnen met 3-1. Toevallig of niet, maar de laatste drie duels tegen de Limburgers in het Jan Louwers Stadion eindigden alle drie in 3-1.

De gehele wedstrijdselectie: Swinkels, Van den Buijs, Sprockel, Gunst, Horsten, Caenepeel, Vloet, Lieder, Vandeputte, Smit, Deschilder, Loof, Rowell, Van de Velde, Rossen, Swinnen, De Silva, Leonardo, Kuiper, Uiterloo, De Vriendt.