vrijdag 20 oktober 2017

• Voorbeschouwing fc eindhoven fc volendam

Voorbeschouwing FC Eindhoven - FC Volendam

Vrijdagavond speelt FC Eindhoven de vierde thuiswedstrijd van het seizoen, waarbij FC Volendam de tegenstander is. De wedstrijd begint om 20.00 uur en staat onder leiding van de heer Pérez.

Na de wedstrijd in Dordrecht, waarin het Eindhovense slotoffensief te laat kwam om nog een punt mee te nemen, komt vrijdag FC Volendam op bezoek in het Jan Louwers Stadion. Tegen FC Dordrecht mocht Thomas Hooyberghs zijn debuut maken in het betaald voetbal. Voor rust kwam FC Dordrecht op een 2-0 voorsprong. Na rust ging FC Eindhoven op zoek naar de aansluitingstreffer, maar waren het de Dordtenaren die opnieuw wisten te scoren. Even later wist FC Eindhoven dan toch te scoren via een strafschop van Mart Lieder. Een paar minuten later tekende Robert Mutzers uit een counter voor de 4-1. Met nog tien minuten te spelen scoorden zowel Dennis Van Vaerenbergh als Hervé Matthys hun eerste doelpunt in dienst van de Blauw-Witten, maar het was niet genoeg voor een gelijkspel.

Ook FC Volendam wist afgelopen week niet te winnen. In eigen huis werd met 3-4 verloren van Telstar. De Volendammers hebben tot dusver vier punten weten te behalen en staan hiermee op een 19e plaats in de Jupiler League.

Vorig seizoen eindigde het duel tussen FC Eindhoven en FC Volendam in een 0-1 overwinning voor de bezoekers. De Eindhovense ploeg zal er alles aan willen doen om ditmaal de volle buit in eigen huis te houden. Tickets voor de wedstrijd zijn te koop via FC-Eindhoven.nl/tickets

De volledige selectie: Swinkels, Kortstam, Matthys, Gunst, Horsten, Kada, Kabangu, Carlone, Lieder, Van Vaerenbergh, Waterberg, Deschilder, Thomas, Loof, Van den Boomen, Van de Velde, Van Landschoot, Swinnen, De Wilde, De Silva, Kuiper, Vermeulen, Hooyberghs.

​Wilfred van Leeuwen blikt vooruit: