zaterdag 15 juli 2017

• Voorbeschouwing fc eindhoven fc volendam

Voorbeschouwing FC Eindhoven - FC Volendam

Komende vrijdag staat de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. FC Volendam komt op bezoek in het Jan Louwers stadion. De wedstrijd start om 20.00 uur.

De gasten uit Volendam wisten hun eerste wedstrijd niet te winnen. In eigen huis werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen Almere City FC. De uitploeg leek er met de overwinning vandoor te gaan, maar Hilterman sleepte ver in blessuretijd een punt uit het vuur voor FC Volendam.

Ook FC Eindhoven hield geen drie punten over aan de seizoen opening. In Doetinchem werd in een attractief duel met 4-1 verloren van De Graafschap. Mart Lieder was trefzeker voor de Blauw-Witten.

Ricardo Moniz blikt vooruit op de wedstrijd tegen FC Volendam: ‘’Volendam is een sterke ploeg, die hier altijd erg goed speelt. Wij hebben natuurlijk iets goed te maken na vorige week. Wel kunnen we putten uit het feit dat we vorige week ontzettend veel kansen hebben gecreëerd tegen titelkandidaat de Graafschap. Dat moeten we waarderen, maar we zullen dus scherper moeten zijn in de afronding. En niet zoveel naïeve fouten maken achterin, want dat wordt tegen een sterke ploeg zoals Volendam meteen afgestraft.‚Äč’’

Ook geeft Moniz te kennen dat er aanvallend nog een versterking gewenst is: ‘’Met Leonardo of Caenepeel heb je mensen erbij die het verschil kunnen maken in de Jupiler League. We hebben in de breedte dus te weinig aanvallers.’’

De wedstrijdselectie van morgenavond is onveranderd ten opzichte van vorige week. Wel is de inzet van Fries Deschilder nog twijfelachtig. Timothy Durwael (revalidatie) en Jinty Caenepeel (niet wedstrijdfit) ontbreken.

De selectie van FC Eindhoven voor het duel van morgenavond is als volgt:

Daoud Bousbiba, Dario van den Buijs, Fries Deschilder, Maxime Gunst, Thomas Horsten, Anthony van den Hurk, Mart Lieder, Augustine Loof, Ivo Rossen, Jonathan Rowell, Kyle de Silva, Guy Smit, Civard Sprockel, Ruud Swinkels, Tibeau Swinnen, Jari Vandeputte en Sebastiaan de Wilde.

Kaarten voor deze wedstrijd zijn nog te koop via de online ticketshop. De kassa's in het stadion zijn morgen geopend vanaf 18:30 uur.