zaterdag 17 november 2018

• Voorbeschouwing fc eindhoven fc volendam

Voorbeschouwing FC Eindhoven - FC Volendam

Vrijdag 19 oktober staat voor FC Eindhoven alweer de vijfde thuiswedstrijd op het programma. FC Volendam komt die dag op bezoek in het Jan Louwers Stadion. FC Volendam bevindt zich op dit moment op de zeventiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De wedstrijd start om 20.00 uur en staat onder leiding van de heer Luca Cantineau.

De wedstrijd FC Eindhoven – FC Volendam werd 34 keer eerder gespeeld in verschillende competities. De Eindhovenaren wisten twaalf van deze ontmoetingen winnend af te sluiten. FC Volendam won de wedstrijd achttien keer, het duel eindigde vier keer onbeslist. Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd in een 1-0 overwinning voor de Blauw-Witten. Elton Kabangu verzorgde destijds de enige treffer van de wedstrijd. De uitwedstrijd in Volendam was een doelpuntrijk duel, de eindstand van die wedstrijd was 3-2 in het voordeel van FC Volendam.

FC Eindhoven won afgelopen week knap op bezoek bij N.E.C. Nijmegen, de Blauw-Witten zijn nu vier wedstrijden op rij ongeslagen in de Keuken Kampioen Divisie. FC Eindhoven kwam in Nijmegen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een doelpunt van aanvoerder Branco van den Boomen. Ondanks dat de thuisploeg in het restant van de wedstrijd flink aandrong wisten de Eindhovenaren de boel achterin dicht te houden, wat betekende dat de drie punten mee naar Eindhoven gingen.

Jay Idzes ontbreekt nog steeds door een schorsing. De jeugdige-middenvelder kreeg in de wedstrijd tegen FC Twente een directe rode kaart, hij zit morgen het laatste duel van zijn schorsing uit. Het centrale-duo van FC Eindhoven staat op scherp tijdens de wedstrijd van aankomende vrijdag. Augustine Loof en Siebe Van der Heyden zijn bij een eventuele gele kaart geschorst voor de wedstrijd tegen FC Den Bosch.

FC Volendam heeft zich knap herpakt na de matige start in de Keuken Kampioen Divisie. Volendam pakte in de eerste zeven wedstrijden slechts drie punten, wat leidde tot het ontslag van de trainer Misha Salden. Oude bekende Hans de Koning (hij was eerder trainer van FC Volendam tussen 2012 en 2015) werd aangesteld als opvolger van Misha Salden.

De eerste wedstrijd onder leiding van De Koning werd direct gewonnen, FC Volendam won met 1-0 van RKC Waalwijk. Afgelopen week speelde FC Volendam verdienstelijk gelijk (2-2) tegen koploper Almere City FC.

Tickets voor de wedstrijd tegen FC Volendam zijn verkrijgbaar via fc-eindhoven.nl/tickets.

De selectie ziet er als volgt uit: Swinkels, Klooster, Seedorf, Van der Heijden, Ekangamene, Essikal, Daniëls, Kabangu, Carlone, Van den Boomen, Bourard, Smit, Loof, Lopes, Sam, Raaijmakers, De Rooij, J. Vermeulen, Janssen, Bergsen.