vrijdag 14 december 2018

• Voorbeschouwing fc eindhoven fc twente

Voorbeschouwing FC Eindhoven - FC Twente

Vrijdag 5 oktober staat de vierde thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. FC Eindhoven neemt het in eigen huis op tegen FC Twente. De Blauw-Witten gaan tegen FC Twente op zoek naar de tweede overwinning van het seizoen. Er wordt om 20.00 uur afgetrapt in het Jan Louwers Stadion. De wedstrijd staat onder leiding van de heer Blank, hij wordt geassisteerd door de heer Fikkert, de heer Weterings en vierde official de heer Vries.

Na een moeizame start qua resultaten is de weg omhoog ingezet. Afgelopen vrijdag boekte FC Eindhoven de eerste overwinning van het seizoen. Op bezoek bij Jong Ajax op Sportcomplex De Toekomst werd het 0-3 voor de Eindhovenaren. Alvin Daniëls, Collin Seedorf en Elton Kabangu maakten de doelpunten. De week ervoor pakte FC Eindhoven het eerste punt van het seizoen. In het uitduel tegen Roda JC Kerkrade wisten de Blauw-Witten een 0-0 gelijkspel uit het vuur te slepen. FC Eindhoven neemt met vier punten uit de laatste twee competitiewedstrijden de zeventiende plaats in op de ranglijst.

FC Twente was in 2010 nog de trotste landskampioen van Nederland. De Tukkers waren bijna niet weg te denken uit de Eredivisie. Tot vorig voetbaljaar, de club uit Enschede eindigde op de laatste plek. Met uitzondering van het seizoen 1983/84 kwam de club tot en met het seizoen 2017/18 constant uit in de Eredivisie. Ondanks de degradatie verkocht FC Twente dit seizoen meer seizoenkaarten, ook tegen FC Eindhoven wordt de club uit Enschede gesteund door een vol uitvak.

De club uit Enschede wist vijf van de zeven wedstrijden te winnen dit seizoen. Afgelopen zondag stond de thuiswedstrijd tegen Jong PSV op het programma. Lange tijd stond FC Twente op een 0-1 achterstand, maar door een late winnende treffer wist Twente alsnog te winnen.  Hiermee komt de club uit Enschede op zestien punten uit zeven wedstrijden. Daarmee gaan de Tukkers samen met Go Ahead Eagles, Almere City en Sparta Rotterdam gedeeld aan kop in de Keuken Kampioen Divisie.

FC Eindhoven speelde niet vaak tegen FC Twente. In de afgelopen tien jaar troffen de clubs elkaar maar twee keer, beide keren voor de KNVB Beker. In 2008 eindigde de wedstrijd in een 2-3 overwinning voor de club uit Enschede. Rochdi Achenteh speelde destijds ook al voor FC Eindhoven. Vorig jaar, in de tweede ronde van de KNVB Beker, ging de overwinning ook naar de Tukkers. In Enschede werd het 3-0.

Voor supporters van FC Eindhoven is het mogelijk om één ticket per persoon te kopen. Tickets voor de thuiswedstrijd tegen FC Twente zijn verkrijgbaar via fc-eindhoven.nl/tickets. Op de wedstrijddag zijn tickets verkrijgbaar aan de kassa’s vanaf 18.30 uur. Er vindt legitimatiecontrole plaats.

De wedstrijdselectie van FC Eindhoven ziet er als volgt uit: Swinkels, Klooster, Seedorf, Van der Heyden, Ekangamene, Essikal, Daniëls, Kabangu, Carlone, Van den Boomen, Bourard, Smit, Jordania, Loof, Lopes, Sam, Raaijmakers, De Rooij, Vermeulen, Janssen, Idzes, Bergsen.