vrijdag 15 december 2017

Voorbeschouwing FC Eindhoven - FC Oss

Komende vrijdag speelt FC Eindhoven de derde wedstrijd in een week tijd, wanneer de provinciegenoten van FC Oss op bezoek komen in het Jan Louwers Stadion. De wedstrijd begint om 20.00 uur, scheidsrechter is de heer Teuben.

In de midweekse speelronde wist FC Eindhoven in eigen huis met 2-1 te winnen van SC Cambuur. Namens de Blauw-Witten scoorden Tibo van den Velde en Mart Lieder. Laatstgenoemde is topscorer van de competitie en wist in de laatste minuut een strafschop af te ronden.

FC Oss verloor afgelopen maandag in het eigen Frans Heesen Stadion met 0-3 van Jong PSV. Nadat Nikolai Laursen de Eindhovenaren in de eerste helft op voorsprong had gezet, lag de wedstrijd kort voor rust twintig minuten stil doordat de stadionlampen uit waren gegaan. In de tweede helft bouwde Jong PSV de score verder uit via Sam Lammers en Donyell Malen.

Tegen FC Oss kan FC Eindhoven terugvallen op positieve statistieken: van de vijfentwintig gespeelde edities in het Jan Louwers Stadion, wonnen de Eindhovenaren er veertien. En in de laatste tien onderlinge thuisduels werd er maar liefst acht maal de volle buit gepakt tegen de Ossenaren.

Bij FC Eindhoven ontbreekt Tarik Kada in de selectie, hij zal nog zeker enkele weken zijn uitgeschakeld met een spierblessure.Tickets voor de wedstrijd van vrijdagavond zijn beschikbaar via FC-Eindhoven.nl/tickets of bij de kassa vanaf 18.30 uur.

De volledige selectie van Wilfred van Leeuwen: Swinkels, Kortstam, Matthys, Gunst, Kabangu, Lieder, Van Vaerenbergh, Waterberg, Thomas, Loof, Van den Boomen, Van de Velde, Drabbels, Van Landschoot, Swinnen, De Wilde, Kuiper, V. Vermeulen, Hooyberghs.