vrijdag 15 december 2017

Voorbeschouwing FC Eindhoven - FC Oss

​Slechts vier dagen na de 4-3 nederlaag op bezoek bij Achilles ’29 treden de Blauw-Witten vrijdagavond om 20.00 uur in het Jan Louwers Stadion aan tegen FC Oss. Om aansluiting te behouden met de grote subtop van de Jupiler League is een overwinning noodzakelijk. FC Eindhoven moet het vrijdagavond, in de derde thuiswedstrijd in veertien dagen tijd, wel stellen zonder aanvaller Rafael Uiterloo. De aanvaller moet na zijn rode kaart tegen Achilles ’29 twee duels vanaf de tribune toekijken.

Bij een overwinning op de Ossenaren revancheren de Blauw-Witten zich van de grote nederlaag eerder dit seizoen op bezoek bij FC Oss. In het Frans Heesen Stadion leden de Eindhovenaren een fikse 6-2 nederlaag. Gezien het vrijdagavondprogramma kunnen de Blauw-Witten (opnieuw) een goede slag slaan in strijd om de play-offs.

FC Oss verloor maandagavond in een ijskoud Oss met 0-3 van MVV Maastricht. Waar MVV vorige week vrijdag tegen hekkensluiter Achilles ’29 niet verder kwam dan 0-0, wonnen de mannen van trainer Ron Elsen afgelopen maandag eenvoudig met 0-3. Ex-FC Eindhoven-speler Tom Boere miste ook nog een penalty bij de thuisploeg, wel bleef hij bovenaan staan op de topscorerlijst van de Jupiler League.

FC Eindhoven presteert in het eigen Jan Louwers Stadion beduidend beter dan uit. Van de elf gespeelde thuiswedstrijden dit seizoen pakten de mannen van trainer Ricardo Moniz liefst 26 punten. Alleen Jong Ajax (31) en VVV-Venlo (28) pakten thuis meer punten. Uitduels blijft voor FC Eindhoven een achilleshiel. Van de twaalf uitduels pakten men maar tien van de mogelijke 36 punten. Het treffen met de Ossenaren kan een doelpuntrijk duel worden. Tegenstander FC Oss heeft namelijk de meeste goals tegen (64), maar ook bijzonder veel gemaakt (47). FC Eindhoven scoorde er tot op heden net zoveel als dat ze tegen kregen: 43.

Tickets voor het duel zijn verkrijgbaar via FC-Eindhoven.nl/tickets

Wedstrijdselectie: Swinkels, Van den Buijs, Sprockel, Gunst, Horsten, Bousbiba, Caenepeel, Vloet, Lieder, Vandeputte, Smit, Deschilder, Alemao, Loof, Rowell, Van de Velde, Rossen, Swinnen, De Wilde, De Silva, De Vriendt.