zaterdag 20 juli 2019
16:00 uur

Voorbeschouwing FC Eindhoven - FC Oss

FC Eindhoven ontmoet maandagavond FC Oss in eigen huis. In het Jan Louwers Stadion wordt er om 20.00 uur afgetrapt. De Blauw-Witten hebben een kans om de derde periodetitel binnen te slepen.


Momenteel staat FC Oss op een zestiende plek in de Jupiler League. Afgelopen vrijdag heeft het team van Reinier Robbemond vrij gehad. FC Oss heeft twee spelers in de gelederen die al tien doelpunten op hun naam hebben staan, namelijk Felitciano Zschusschen en Fatih Kamaçi. 


Vorig jaar eindigde de ontmoeting tussen beide partijen in Eindhoven in een 2-1 overwinning voor de Blauw-Witten. Maxime Gunst maakte de winnende treffer, vanaf elf meter. Dat leverde destijds een periodetitel op voor de Eindhovenaren. En dat zou morgen ook het geval kunnen zijn, maar het team van Mitchell van der Gaag is daarbij wel deels afhankelijk van het resultaat op de andere velden. 


Mitchell van der Gaag blikt vooruit op de wedstrijd: ''FC Oss is een lastige tegenstander, daarnaast hebben ze vrijdag niet hoeven spelen. Ze zullen gebrand zijn op een positief resultaat. In hun selectie zitten een aantal spelers die het verschil kunnen maken. Wij moeten weer de bereidheid tonen om veel arbeid te verrichten. We willen een goede reeks neerzetten en dan zijn we het tegenover onszelf verplicht om te winnen van FC Oss.''


FC Eindhoven heeft een kans op de derde periodetitel, Van der Gaag focust zich op de eigen prestatie: ''We hebben het niet in eigen hand. Onze doelstelling is om te winnen van FC Oss. Na de wedstrijd uit bij NAC Breda moest er wat gebeuren, de spelersgroep is toen opgestaan en heeft de kwaliteiten laten zien. Het zou een mooie beloning zijn om periodekampioen te worden!''


Wedstrijdselectie: Tom Boere, Dario van den Buijs, Jinty Caenepeel, Joris van Gerwen, Thomas Horsten, Roald van Hout, Anthony van den Hurk, Tom van Imschoot, Gervane Kastaneer, Anil Koç, Chiel Kramer, Milan Massop, Chiro N’Toko, Ivo Rossen, Ayrton Statie, Ruud Swinkels, Tibeau Swinnen, Jari Vandeputte, Wimilio Vink. 

 

Wil jij dit duel niet missen? Tickets zijn verkrijgbaar in de online ticketshop.