dinsdag 24 oktober 2017

• Voorbeschouwing fc eindhoven fc emmen

Voorbeschouwing FC Eindhoven - FC Emmen

Na een week zonder competitiewedstrijden vanwege het interlandweekend, hervat FC Eindhoven de competitie morgenavond thuis tegen FC Emmen. De wedstrijd start om 20.00 uur in het Jan Louwers Stadion.

FC Emmen behaalde de eerste periode wisselende resultaten en eindigde op een zevende plek met 14 punten. FC Eindhoven heeft een punt minder. FC Emmen kwam 32 keer eerder op bezoek in Eindhoven. FC Eindhoven won van deze ontmoetingen dertien keer, FC Emmen zeven keer en 11 wedstrijden eindigden onbeslist. De laatste overwinning van FC Emmen in het Jan Louwers Stadion dateert al weer 2010. De afgelopen vijf jaar won FC Eindhoven driemaal en twee keer eindigde de wedstrijd in 1-1.

Ricardo Moniz verwacht een lastige wedstrijd: “In de wedstrijd tegen Jong Ajax kregen we veel kansen, omdat ook zij aanvallend spelen en dus achterin wat ruimtes weggaven. FC Emmen is daarentegen een minder voetballende ploeg. Zij spelen wat georganiseerder, wat het voor ons een lastige tegenstander maakt.”

Ook blikt de trainer vooruit op de komende periode: “Ik was het liefst meteen doorgegaan na de wedstrijd tegen Jong Ajax. We zaten in een goede flow na de drie overwinningen op rij. Een week rust heeft voor een bijna fitte selectie gezorgd. De eerste periode waren we niet stabiel, ik hoop dat we dat deze periode kunnen verbeteren. We spelen nu vijf wedstrijden achter elkaar in Eindhoven. Ik hoop dat we hier een goede serie kunnen neerzetten”.

Tickets voor de wedstrijd zijn verkrijgbaar via: FC-Eindhoven.nl/tickets

De wedstrijdselectie is als volgt:

Ruud Swinkels, Dario van den Buijs, Civard Sprockel, Maxime Gunst, Thomas Horsten, Jinty Caenepeel, Rai Vloet, Mart Lieder, Jari Vandeputte, Guy Smit, Fries Deschilder, Alemão, Jonathan Rowell, Tibo van de Velde, Ivo Rossen, Tibeau Swinnen, Sebastiaan de Wilde, Kyle de Silva, Rafael Uiterloo, Yanni de Vriendt.