vrijdag 24 augustus 2018

• Voorbeschouwing fc eindhoven fc dordrecht

Voorbeschouwing FC Eindhoven - FC Dordrecht

De Blauw-Witten ontvangen vrijdagavond FC Dordrecht in het Jan Louwers Stadion. FC Eindhoven wil zich voor het eigen publiek revancheren na twee nederlagen op rij tegen respectievelijk FC Den Bosch en Jong AZ.

Als scheidsrechter Joey Kooij fluit voor de start van de wedstrijd staan onder meer Mart Lieder en Ruud Swinkels in ieder geval niet op het veld. Topscorer Mart Lieder werd afgelopen maandag geopereerd aan een acute blindedarmontsteking en zal enkele weken niet inzetbaar zijn. Ruud Swinkels is ongeveer zes weken uitgeschakeld. In de wedstrijd tegen Jong AZ kwam de doelman in botsing en bleek later de binnenkant van zijn knie ingescheurd te hebben.

De ploeg van David Nascimento verloor afgelopen vrijdag met 1-3 van Jong AZ. FC Eindhoven kwam al snel op een achterstand na een doelpunt Ferdy Druijf. Branco van den Boomen schoot zijn ploeg daarna op prachtige wijze op gelijke hoogte uit een vrije trap. Daarna zorgde opnieuw Ferdy Druijf en Kai Koreniuk voor de eindstand.

Tegenstander FC Dordrecht zag een mooie reeks vorige week ten einde komen. Na vijf overwinningen op rij verloren de Schapekoppen met 4-1 van FC Volendam. In de veertigste minuut zorgde Kevin Visser al voor de 4-0. Robert Mutzers zorgde na de pauze voor de eretreffer met zijn achtste doelpunt van het seizoen.

De uitwedstrijd tegen FC Dordrecht dit seizoen was een wedstrijd met twee gezichten. FC Eindhoven kwam al snel met 3-0 achteren en later met 4-1. In de slotfase van de wedstrijd rechtte FC Eindhoven de rug en kwam het nog bijna op gelijke hoogte. Mede dankzij een uitblinkende doelman Renze Fij was de uitslag 4-3. Mart Lieder, Dennis Van Vaerenbergh en Hervé Matthys zorgden voor de Eindhovense doelpunten. FC Dordrecht bezet momenteel de elfde plaats in de Jupiler League, FC Eindhoven staat vier posities lager met drie punten minder.

Kom de Blauw-Witten steunen naar een goed resultaat! Tickets zijn te verkrijgen via FC-Eindhoven.nl/tickets.

Selectie FC Eindhoven: Klooster, Kortstam, Matthys, Kada, Kabangu, Van Vaerenbergh, Waterberg, Thomas, Van den Boomen, Van Landschoot, Swinnen, De Wilde, De Silva, El Hasnaoui, De Rooij, V. Vermeulen, Hooyberghs, Achenteh.

De voorbeschouwing met hoofdtrainer David Nascimento: