dinsdag 24 oktober 2017

• Voorbeschouwing fc eindhoven fc dordrecht

Voorbeschouwing FC Eindhoven - FC Dordrecht

Na de overwinningen drie overwinningen op rij staat vrijdag weer een nieuwe wedstrijd op het programma. FC Dordrecht komt dan op bezoek in het Jan Louwers Stadion. De aftrap is om 20:00 uur.

FC Dordrecht staat met negen punten op de negentiende plek op de ranglijst. De ‘Schapenkoppen’ pakte in de laatste vijf wedstrijden geen enkel punt. Eerder dit seizoen werd er wel gewonnen van FC Volendam en De Graafschap. De rest van de punten kwamen tot stand door gelijke spelen tegen FC Oss, Jong FC Utrecht en RKC. FC Eindhoven staat met 22 punten elfde op de ranglijst. Door de goede serie van afgelopen weken is het verschil met koploper MVV geslonken naar ‘slechts’ zeven punten.

De laatste vier keer dat FC Dordrecht op bezoek kwam in Eindhoven wonnen de Blauw-Witten twee keer. Één keer werd er gelijk gespeeld en één keer verloren. Afgelopen seizoen werd het 1-1. Nadat het al vroeg in de wedstrijd op achterstand was gekomen door een doelpunt van Fortes, bepaalde Anil Koç de eindstand op 1-1.

Trainer Ricardo Moniz is tevreden over de afgelopen wedstrijden: “We hebben een goede reeks neergezet, met vorige week een knappe overwinning op FC Den Bosch. FC Den Bosch speelde goed, maar wij wisten goed de nul te houden en scoorden twee prachtige treffers”.

Volgens Moniz is het belangrijk om nu deze goede reeks voort te zetten: “Er zijn nog vijf wedstrijden tot en met de winterstop. Dit wordt een belangrijke periode voor ons. Het gat met de top is nu nog te overzien, dus het wordt de komende wedstrijden duidelijk of we gaan aan- of afhaken.”

Over de tegenstander van vrijdag zegt Moniz het volgende: “FC Dordrecht speelde de laatste wedstrijden misschien niet echt als een eenheid, maar het heeft wel een aantal kwaliteitspelers. Ze passen zich altijd aan aan de tegenstander en zullen tegen ons dus weinig ruimte proberen weg te geven. Het is belangrijk dat wij vroeg scoren, anders zal het een hele lastige wedstrijd worden.” Tickets zijn nog verkrijgbaar, via www.fc-eindhoven.nl/tickets

De wedstrijdselectie is als volgt:

Ruud Swinkels, Dario van den Buijs, Civard Sprockel, Maxime Gunst, Thomas Horsten, Daoud Bousbiba, Jinty Caenepeel, Rai Vloet, Mart Lieder, Jari Vandeputte, Guy Smit, Fries Deschilder, Alemão, Augustine Loof, Jonathan Rowell, Tibo van de Velde, Tibeau Swinnen, Sebastiaan de Wilde, Kyle de Silva en Yanni de Vriendt.