vrijdag 20 oktober 2017

• Voorbeschouwing fc eindhoven fc den bosch

Voorbeschouwing FC Eindhoven - FC Den Bosch

Vrijdagavond treft FC Eindhoven voor de derde achtereenvolgende week een Brabantse tegenstander in de Jupiler League, wanneer FC Den Bosch op bezoek komt in het Jan Louwers Stadion. De wedstrijd begint om 20:00 uur en scheidsrechter is de heer D’Hondt uit België.

Na een midweekse bekerronde waarin FC Eindhoven met 0-1 wist te winnen van de amateurs van Sparta Nijkerk staat vrijdagavond de volgende wedstrijd alweer op het programma. Ook de tegenstander in dit duel won hun bekerwedstrijd, FC Den Bosch versloeg zaterdag hoofdklasser V.V. Zwaluwen met 2-3. Donderdagavond volgt de loting voor de tweede ronde van de KNVB-beker.

In de competitie boekten de Blauw-Witten afgelopen weekend hun eerste overwinning van het seizoen. In de extra tijd was het invaller Alessio Carlone die raak schoot en FC Eindhoven zo de volle buit bezorgde op bezoek bij RKC Waalwijk. FC Den Bosch ging afgelopen vrijdag op bezoek bij Telstar. Daar maakten zij tot tweemaal toe een achterstand goed, maar het was uiteindelijk niet genoeg voor een punt. De Bosschenaren verloren met 2-3 in Velsen-Zuid.

FC Eindhoven is al 8 seizoen op rij ongeslagen in eigen huis tegen FC Den Bosch; vier keer wisten de Eindhovenaren te winnen, de overige vier keer werden de punten gedeeld. Vorig jaar eindigde de Brabantse Derby in een 4-2 overwinning voor FC Eindhoven. De doelpunten aan Eindhovense zijde kwamen van Rai Vloet (2x), Mart Lieder en Tibo Van De Velde. Kaartjes voor de wedstrijd zijn te koop via de online ticketshop.

De selectie van de Blauw-Witten: Swinkels, Kortstam, Matthys, Gunst, Horsten, Kada, Kabangu, Carlone, Lieder, Van Vaerenbergh, Waterberg, Deschilder, Thomas, Loof, Van den Boomen, Van de Velde, Van Landschoot, Swinnen, De Wilde, De Silva, Vermeulen, Hooyberghs.

Wilfred van Leeuwen blikt vooruit: