Tot volgend seizoen!

Geen wedstrijden meer gepland

• Voorbeschouwing fc eindhoven de graafschap

Voorbeschouwing FC Eindhoven - De Graafschap

Na de nipte nederlaag tegen SC Cambuur afgelopen maandag kan FC Eindhoven zich al snel revancheren. Echter zal dat tegen de nummer 7 van de Jupiler League, De Graafschap, geen gemakkelijke taak zijn. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk als er om 20.00 uur wordt afgetrapt in het Jan Louwers Stadion.

Vorige week vrijdag was FC Eindhoven in eigen huis te sterk voor N.E.C. Nijmegen. De Nijmegenaren kwamen als koploper naar het Jan Louwers Stadion maar zouden door de Blauw-Witten worden onttroond als koploper. Voor rust stonden de Blauw-Witten, door twee doelpunten van Elton Kabagu al met 2-0 voor. Na rust was Kyle De Silva verantwoordelijk voor de 3-0 voorsprong. In de slotfase zou het nog spannend worden na twee doelpunten van de bezoekers. Maar de overwinning zou over de streep worden getrokken: 3-2.

Op Paasmaandag moesten de Blauw-Witten op bezoek in Leeuwarden. Voor rust kreeg FC Eindhoven de nodige kansen om tot een comfortabele voorsprong te komen. Het bleef slechts bij een treffer, Mart Lieder kopte kort voor rust binnen uit een hoekschop. Na rust wist SC Cambuur via Martijn Barto de stand al snel in het voordeel van de Leeuwarders te zetten. Tien minuten voor het einde kwam FC Eindhoven wederom via Mart Lieder langszij. Maar in de laatste minuut zorgde Daniel Crowley er met een vrije trap voor, dat de punten in Leeuwarden zouden blijven: 3-2.

De Graafschap wist tijdens het paasweekend de volle buit te behalen. Op vrijdag en op maandag werd er in de eigen Vijverberg gewonnen van respectievelijk RKC Waalwijk en FC Den Bosch. De Waalwijkers werden met 1-0 verslagen na een doelpunt van Tarik Tissoudali. FC Den Bosch werd met 2-1 verslagen, de ploeg van trainer Henk de Jong kwam via Fabian Serrarens en Daryl van Mieghem op een 2-0 voorsprong. Net voor rust maakte Oussama Bouyaghlafen de aansluitingstreffer. De krappe voorsprong bleek toch genoeg om de drie punten in Doetinchem te houden.

De laatste drie ontmoeting in het Jan Louwers Stadion tussen de twee teams waren allen een prooi voor FC Eindhoven. Vorig seizoen won FC Eindhoven met 2-1. De doelpunten aan Eindhovense kant kwamen van Tibo van de Velde en Rafael Uiterloo.

De wedstrijdselectie van FC Eindhoven: Klooster, Kortstam, Matthys, Horsten, Kada, Kabangu, Lieder, Van Vaerenbergh, Waterberg, Thomas, Loof, Van den Boomen, Van de Velde, Van Landschoot, Swinnen, De Wilde, De Silva, J. Vermeulen, Hooyberghs, Achenteh.