vrijdag 31 maart 2017

• Voorbeschouwing fc eindhoven almere city fc

Voorbeschouwing FC Eindhoven - Almere City FC

Na de thuisoverwinning van vorige week tegen RKC Waalwijk mag FC Eindhoven morgenavond wederom aantreden in het Jan Louwers Stadion. Met Almere City FC treffen de Blauw-Witten een directe concurrent op de ranglijst.

Doordat de verschillen klein zijn in het linkerrijtje lonkt voor FC Eindhoven wederom een stijging op de ranglijst. Na de overwinning op RKC is de weg naar boven ingezet en bezet FC Eindhoven momenteel de negende plaats. Almere City FC staat achtste met één punt meer. Bij winst wordt de tegenstander van vrijdagavond dus gepasseerd op de ranglijst.

Naast de kans om te stijgen op de ranglijst, zal de ploeg van Ricardo Moniz ook revanche willen nemen voor de harde nederlaag eerder dit seizoen. In Almere ging FC Eindhoven in augustus met 4-0 onderuit. Dat Almere makkelijk scoort blijkt ook wel uit de statistieken. Alleen Jong Ajax heeft dit seizoen vaker het net weten te vinden dan Almere City FC.

De statistieken zijn ook behoorlijk in evenwicht. Van de laatste zestien onderlinge duels won iedere ploeg er acht. En ook over de laatste zes ontmoetingen in het Jan Louwers Stadion houden de clubs elkaar, met ieder drie overwinningen, in evenwicht. Het bezoek aan Eindhoven was ooit overigens de allereerste wedstrijd in het betaald voetbal voor Almere City. FC Omniworld, zoals de naam toen nog luidde, verloor in 2005 de wedstrijd in het Jan Louwers Stadion echter wel (2-0).

De wedstrijd begint morgenavond om 20.00 uur. Tickets zijn hier te verkrijgen.

De gehele wedstrijdselectie: Swinkels; Van den Buijs, Sprockel, Gunst, Horsten, Bousbiba, Caenepeel, Vloet, Lieder, Vandeputte, Smit, Deschilder, Alemao, Loof, Van de Velde, Rossen, Swinnen, De Wilde, Uiterloo, De Vriendt.