vrijdag 21 december 2018

• Voorbeschouwing fc eindhoven almere city fc

Voorbeschouwing FC Eindhoven - Almere City FC

​Aanstaande vrijdag, 31 augustus, staat de tweede thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. FC Eindhoven gaat op zoek naar de eerste punten van het seizoen tegen Almere City FC. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt in het Jan Louwers Stadion. De wedstrijd staat onder leiding van de heer Gerrets, hij wordt geassisteerd door de heer Van Der Vrande, de heer Osseweijer en vierde official de heer Vries.

Almere City FC is de competitie goed begonnen. De club van trainer Michele Stantoni wist één wedstrijd te winnen in de Keuken Kampioen Divisie. Op bezoek bij Jong AZ nam Almere City FC met een 2-3 zege de punten mee. De thuiswedstrijd tegen het vorig jaar gedegradeerde Roda JC werd met 1-2 verloren.

FC Eindhoven wist dit seizoen nog niet te winnen. De Blauw-Witten verloren allebei de gespeelde wedstrijden met één doelpunt verschil. Uit bij Jong PSV werd er met 2-1 verloren op de Herdgang en thuis tegen Go Ahead Eagles werd er verloren met 1-2. In beide wedstrijden toonde de Eindhovenaren bij vlagen goed spel, en zat er meer in dan de verliespartijen.

Het is vrijdag de veertiende editie van deze wedstrijd. FC Eindhoven kan in thuiswedstrijden tegen Almere City FC goed uit de voeten. De Blauw-Witten wisten zeven keer te winnen terwijl Almere City FC maar drie keer won, de wedstrijd eindigde drie keer in een gelijkspel. Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd in een 3-2 overwinning voor FC Eindhoven. Goalgetter Mart Lieder produceerde een hattrick voor de Blauw-Witten. Voor Almere City FC kwamen Sherjill MacDonald en Jergé Hoefdraad op het scoreformulier te staan.

Almere City FC draaide vorig jaar een fantastisch seizoen in de Eerste Divisie. De club mocht door het behalen van de negende plaats deelnemen aan de play-offs voor promotie. Het verging Almere City FC erg goed in de play-offs, ze wisten achtereenvolgens twee Limburgse clubs uit te schakelen. In de eerste ronde moest MVV Maastricht zijn meerdere erkennen in Almere City FC. Een ronde later verloor ook eredivisionist Roda JC het tweeluik met de ploeg uit Almere. Zo mocht Almere City FC het met De Graafschap gaan uitvechten wie er zou promoveren naar de Eredivisie. De Graafschap trok uiteindelijk aan het langste eind. De eerste wedstrijd eindigde in 1-1 en de tweede wedstrijd met 2-1 werd gewonnen door de Superboeren.

Tickets voor de thuiswedstrijd tegen Almere City FC zijn verkrijgbaar via https://fc-eindhoven.nl/tickets.

De selectie van FC Eindhoven ziet er als volgt uit: Swinkels, Van der Heyden, Ekangamene, Essikal, Daniels, Kabangu, Carlone, Van den Boomen, Smit, Jordania, Loof, Lopes, Vermeulen, Boomkens, Waterschoot, Raaijmakers, Leidelmeijer, Drabbels, De Rooij, Chilala, Janssen en Bergsen.