zaterdag 15 juli 2017

• Voorbeschouwing fc dordrecht n fc eindhoven

Voorbeschouwing FC Dordrecht – FC Eindhoven

FC Eindhoven heeft na de driepunter van vorige week tegen FC Den Bosch alles nog in eigen hand om de Jupiler Play-Offs te bereiken. Morgenavond reizen de mannen van trainer Ricardo Moniz af naar Dordrecht voor het cruciale duel met de plaatselijke FC. De wedstrijd in het Riwal Hoogwerkers Stadion begint zoals gebruikelijk om 20.00 uur en staat onder leiding van Sander Van der Eijk.

Dankzij de 4-2 zege op FC Den Bosch houdt FC Eindhoven kans om deelname aan de Jupiler Play-Offs veilig te stellen, maar om dat te verwezenlijken moet ook FC Dordrecht over de knie worden gelegd. De huidige nummer negentien van de Jupiler League won twee weken terug nog verrassend met liefst 5-2 van koploper VVV-Venlo. Met nog zes wedstrijden voor de boeg en een achterstand van drie punten op nummer negen RKC Waalwijk is er nog van alles mogelijk voor de Eindhovenaren.

FC Dordrecht trad vorige week vrijdag in Helmond aan tegen Helmond Sport. De Schapenkoppen keerden zonder punten terug naar Dordrecht. Teije Ten Den maakte de enige treffer van de avond. Met nog zes wedstrijden voor de boeg en een voorsprong van acht punten op hekkensluiter Achilles ’29, lijkt de ploeg van trainer Gérard de Nooijer ook volgend seizoen haar wedstrijden te spelen in de Jupiler League.

Beide elftallen stonden dit seizoen in het Jan Louwers Stadion al eerder tegenover elkaar. De Blauw-Witten wonnen nipt met 2-1. Jari Vandeputte zette de Eindhovenaren vlak voor rust op voorsprong, maar de Schapenkoppen maakte in de persoon van Daniels na rust gelijk. Met nog twintig minuten op de klok verzilverde Dario van den Buijs een gegeven strafschop. De laatste keer dat FC Eindhoven op bezoek ging in Dordrecht eindigde de ontmoeting in een 3-1 overwinning voor de Zuid-Hollanders. Fries Deschilder maakte nog wel de 0-1, maar daarna voltooiden, Lima, Daniels en Touré het trio doelpunten voor de Schapenkoppen. Op maandag 8 februari 2010 wonnen de Blauw-Witten voor het laatst op bezoek bij FC Dordrecht. Leon Kantelberg, Bart van den Eede en Rochid Achenteh bezorgden FC Eindhoven de drie punten.

De wedstrijdselectie: Swinkels, Durwael, Van den Buijs, Sprockel, Gunst, Horsten, Caenepeel, Vloet, Lieder, Vandeputte, Loof, Rowell, Van de Velde, Rossen, Swinnen, De Silva, Leonardo, Uiterloo, De Vriendt.